Neamt : 25 de terase, parcuri, societăți comerciale și obiective turistice verificate pentru modul in care sunt respectate normele starii de alerta

liveRoman.ro Vremea in ROMAN

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, ieri, 3 iulie, 145 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului, I.S.C.T.R. și A.R.R. au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, localurile publice care au deschise terase, parcurile, piscinele, zonele centrelor comerciale dar și gările, autogările și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 82 de societăți comerciale, la una dintre ele fiind identificate nereguli privind respectarea măsurilor de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus. 

De asemenea, a fost constatată o abatere de natură contravențională sancționată în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă în valoare de 1.000 de lei și trei sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 55/2020, în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost verificate 31 de mijloace de transport, fiind aplicate 8 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 2.175 de lei.

Acțiunile de acest gen, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua zilnic, urmând a se desfășura cu efective suplimentare, în următoarele două săptămâni.

Sursa : IPJ Neamt