Au fost verificate 53 de restaurante, terase, fastfood-uri, societăți comerciale, gări și autogări in zonele aglomerate din judetul Neamt

liveRoman.ro Vremea in ROMAN

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 12 iulie, peste 130 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 4 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, cluburile, pub-urile, gările, autogările și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 32 de societăți comerciale, la una dintre acestea fiind identificate nereguli privind măsurile de diminuare a impactului riscului.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 2 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, 2 pentru fapte de natură economică și 11 conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 10.000 de lei.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost verificate 42 de mijloace de transport public în comun și alte mijloace de transport, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 16.240 de lei.

De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat elecronice fiscale, în valoare de 3.000 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

sursa : IPJ Neamt