48 de restaurante, terase, fastfood-uri și societăți comerciale au fost verificate pentru respectarea normelor CODIV-19

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid 19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, la data de 17 iulie, peste 80 de polițiști,  jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și ai Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului au acționat în zonele aglomerate din județul Neamț și au verificat modul de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri și mijloacele de transport în comun.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 48 de societăți comerciale, nefiind identificate nereguli privind măsurile de diminuare a impactului riscului.

În baza Legii nr. 55/2020, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 2 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și 2 conform Legii nr. 61/1991. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.000 de lei.

Pe linie rutieră, în urma controalelor efectuate în trafic au fost verificate 48 de mijloace de transport public în comun și alte mijloace de transport, fiind aplicate 4 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 1.740 de lei.

În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa IPJ Neamt