VACANTA S-A TERMINAT. SUNTEȚI PREGĂTIȚI PENTRU UN NOU ÎNCEPUT?

10 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț – Compartimentul Relații Publice Pentru că vacanta s-a terminat și ne dorim să știm că cei mici sunt în siguranță, polițiștii de prevenire vă transmit câteva recomandări, cu privire la ce pot face părinții pentru a-i ști în siguranță pe copii, și mai exact  despre ce învățăm copiii prin comportamentul…

10 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț – Compartimentul Relații Publice

Pentru că vacanta s-a terminat și ne dorim să știm că cei mici sunt în siguranță, polițiștii de prevenire vă transmit câteva recomandări, cu privire la ce pot face părinții pentru a-i ști în siguranță pe copii, și mai exact  despre ce învățăm copiii prin comportamentul nostru?

Să vorbim despre SIGURANȚA RUTIERĂ

Comportamentul rutier al copiilor este influența de atitudinea noastă în ceea ce îi privește, indiferent că suntem pietoni sau conducători auto.

În acest sens, în momentul în care vă deplasați în trafic împreună cu copiii, țineți cont de faptul că, ar trebuie să folosiți într-un scaun înălțător, până când cei mici pot folosi centura de siguranță a mașinii independent.

Dacă vă întrebați de ce trebuie să folosiți sistemele de siguranță auto la orice drum, vă rugăm să rețineți următoarele date, referitor la evenimentele rutiere în care au fost implicați copii:

  • 60% dintre accidentele auto s-au întâmplat la 10 minute de casă,
  • mai mult de 75% dintre accidente s-au întâmplat la o viteză de 70 de km/h sau mai mică
  • aproape toate accidentele s-au întâmplat într-o zonă familiară șoferului.

 

Atunci când ne gândim la severitatea accidentelor, principala grija este ca cel mic să nu fie proiectat în afara mașinii. Scaunele auto reduc foarte mult acest risc.

Ca și părinte, purtați întotdeauna centura de siguranță atunci când călătoriți cu mașina, indiferent daca sunteți șofer sau pasager!

Este foarte important să le oferiți copiilor un bun exemplu în ceea ce privește siguranța. Unele modele de scaune sunt convertibile, și pot fi folosite pentru mai multe etape de dezvoltare ale copilului.

Am ajuns la COPILUL MEU SI DROGURILE

Majoritatea copiilor nu apelează la droguri, dar, aşa cum arată societatea astăzi, este posibil ca şi copilul dumneavoastră să intre în contact cu astfel de substanțe la un moment dat.

Copiii află despre droguri mai devreme decât credeți– din presă, de la prieteni sau de la copiii mai mari. Toţi copiii pot fi tentaţi să consume droguri, indiferent din ce familie provin, la ce şcoală merg sau cât sunt de inteligenţi.

Numai discutând cu acesta puteți influenţa dorinţa de a consuma droguri şi îl puteți ajuta să se oprească dacă deja experimentează.

Construiți relaţii de bună calitate cu copiii dumneavoastră!

Cum putem PREVENI FUGA DE ACASĂ?

Încurajaţi-l pe cel mic să fie deschis faţă de dumneavoastră şi să vă comunice ceea ce simte sau crede, chiar dacă este ruşinat. De multe ori nelămuririle sau secretele pot expune copilul la un risc potenţial.

În situaţia în care copilul dumneavoastră este neliniştit şi nu doreşte să vorbească despre ce-l frământă, îndrumaţi-l spre un adult în care are încredere şi care-l poate ajuta.

Atunci când copilul minte în mod repetat în legătură cu şcoala, cu prietenii, cu ieşirile în oraş, când dispar bani sau obiecte din casă sau aduce acasă lucruri care nu-i aparţin şi cărora nu le poate justifica prezenţa, acestea pot fi semne care indică o iminentă fugă de acasă.

Învăţaţi-l că fuga de acasă nu este soluţia pentru problemele pe care le are şi arătaţi-i riscurile la care se expune dacă părăseşte mediul familial.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *