BULETIN DE PRESĂ 13 SEPTEMBRIE

13 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț – Compartimentul Relații Publice Update/ Bănuit de tâlhărie calificată, reținuți de polițiști La data de 12 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, față de  acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile În fapt, la data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din…

13 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț – Compartimentul Relații Publice

Update/ Bănuit de tâlhărie calificată, reținuți de polițiști

La data de 12 septembrie a.c., bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, față de  acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile

În fapt, la data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 51 de ani, din Piatra Neamț, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, la aceeași dată, în jurul orei 22.00, în timp ce bărbatul se afla pe o stradă din municipiul Piatra Neamț, ar fi fost amenințat cu acte de violență de către o persoană de sex masculin și deposedat de o borsetă în care avea suma de 100 de lei, 50 bilete de transport în comun, un telefon mobil și alte bunuri personale.

La data de 12 septembrie a.c., în urma activităților investigative efectuate de polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 19 ani, din Piatra Neamț.

Acesta a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE GRAVE

În perioada 5-11 septembrie a.c., polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea principalelor cause generatoare de evenimente rutiere, pe raza județului Neamț.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate aproximativ 800 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 96 de permise de conducere și retrase 57 de certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 791 de sancțiuni contravenționale, dintre care 787 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre acestea, 268 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 54 pentru abateri săvârșite de pietoni, 9 pentru conducere sub influența alcoolului, 9 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 7 pentru depășiri neregulamentare  și 444 pentru alte abateri rutiere.

Totodată, au fost reținute 96 de permise de conducere, dintre care 58 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 7 pentru depășiri neregulamentare, 9 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 13 pentru alte abateri.

Polițiștii rutieri au retras 57 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 14 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

***

Totodată, polițiștii au avut în atenție și verificarea vehiculelor destinate transportului de elevi, în vederea creșterii siguranței rutiere. Cu această ocazie a fost verificat modul de respectarea a normelor rutiere și a legalității transporturilor precum și verificarea stării psihofizice a conducătorilor auto.

Nu au fost înregistrate abateri, cu privire la această categorie de conducători auto.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *