BULETIN DE PRESĂ 1 FEBRUARIE

Acțiune pe linia siguranței rutiere La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii rutieri nemțeni au acționat pe linia siguranței rutiere, cu precădere pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane. Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane, prin: •verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi…

Acțiune pe linia siguranței rutiere

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii rutieri nemțeni au acționat pe linia siguranței rutiere, cu precădere pentru verificarea legalității transportului rutier public de persoane.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane, prin:

•verificarea deținerii documentelor necesare efectuării transportului public de persoane de către operatorul de transport şi de conducătorul auto;

•verificarea respectării traseului şi a graficului de circulație cu opririle aferente.

•respectarea capacității maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situațiile în care persoanele sunt transportate în picioare;

•verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, fată de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz;

•testarea cu aparatul etilotest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;

•valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului;

•depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

În urma activităților au fost verificate 200 autovehicule, dintre care 76 de autovehicule destinate transportului de persoane, fiind aplicate 133 de sancțiuni contravenționale, 25 dintre acestea conducătorilor auto care efectuau transport de persoane.

Totodată, polițiștii au reținut 14 permise de conducere.

Exemple semnificative

La data de 13 ianuarie a.c, în jurul orei 16:50, în localitatea Roznov, polițiștii au depistat un conducător auto care conducea un microbuz, transportând mai mulți călători, decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare.

Totodată, acesta nu ar fi deținut copie conformă a licenței de transport.

Față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 9.290 de lei și imobilizarea vehiculului în cauză.

L-ați văzut?

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie, de 39 de ani, din Pipirig, cu privire la faptul că, la data de 18 ianuarie a.c., fiul său BĂLUȚĂ EMNAUEL în vârstă de 19 de ani, din Pipirig, a plecat la data de 9 august 2021 la muncă în Italia, acesta păstrând legătura cu familia sa până în luna decembrie 2022,  când nu a mai putut fi contactat telefonic sau prin alte mijloace.

Semnalmente: înălțime – 1.80 m, păr șaten, tuns scurt, ochi căprui, fără semne particulare.

La momentul dispariției era îmbrăcat cu un hanorac tip camuflaj, pantaloni tip jeans de culoare negru, fiind încălțat cu pantofi sport de culoare negru și având asupra sa un rucsac de culoare negru.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea tânărului căutat, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Urmărit internațional depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în urma investigațiilor specifice desfășurate, au depistat, un bărbat, de 36 de ani, din Piatra-Neamț, care era urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia, era emis de autoritățile judiciare din Cehia un mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că, la data de 15 octombrie 2019, persoana în cauză împreună cu alte persoane, ar fi pătruns prin efracție  într-un magazin cu bijuterii situat într-un complex comercial din Cehia, de unde ar fi sustras bijuterii în valoare de aproximativ 447.000 euro și producând distrugeri ale bunurilor în valoare de aproximativ 4.000 euro.

Acesta a fost prezentat de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

 Eveniment rutier, în afara localității Girov

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, un conducător auto, în vârstă de 57 de ani, din Bălănești, nu s-ar fi asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire a două autoturisme, care se aflau staționate unul în spatele celuilalt, parțial pe partea carosabilă pe același sens de mers, acroșând un bărbat de 62 de ani, din Girov, care se afla pe carosabil în calitate de pieton lângă un autoturism, cu intenția de a remedia o defecțiune tehnică și producând pagube materiale autoturismului anterior menționat.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea bărbatului de 62 de ani, care a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *