BULETIN DE PRESĂ 2 FEBRUARIE

Acțiune pentru siguranța pietonilor La data de 1 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au desfășurat o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietonii. Pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, 6 dintre acestea fiind aplicate…

Acțiune pentru siguranța pietonilor

La data de 1 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au desfășurat o acţiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietonii.

Pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, 6 dintre acestea fiind aplicate pentru abateri ale pietonilor, fiind retrase 29 de permise de conducere, 17 dintre acestea pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Polițiștii le-au explicat conducătorilor auto că este necesar să adopte o conduită preventivă la volan, să reducă viteza în zona trecerilor de pietoni astfel încât să poată evita orice pericol, dar și riscurile la care se pot expune atunci când se deplasează pe drumurile publice fără a respecta regulile de circulație.

De asemenea, conducătorii auto au fost sfătuiți să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită:

– la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;

– în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii;

– la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport;

– la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

Depistat transportând o cantitate de material lemnos mai mare decât cea precizată în documentele de transport

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hangu, au depistat pe Drumul Național 15, în localitatea Poiana Teiului, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 27 de ani, din Borca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, deși în acte era precizată cantitatea de 6,59 m.c. material lemnos transportat, în urma inventarierii realizate împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Poiana Teiului a rezultat că autoutilitara transporta o cantitate 15,08 m.c. material lemnos.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, diferența de cantitate fiind confiscată și predată în custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Depistat conducând, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule

La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 08:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, din Icușești, în timp ce conducea un autoturism, în municipiul Roman.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, bărbatul are dreptul de a  conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *