BULETIN DE PRESĂ 29 DECEMBRIE

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat, în Pângărați, un bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii. Cel în cauză a fost…

Mandat de executare a pedepsei închisorii, pus în aplicare de polițiști

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat, în Pângărați, un bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcare a Ordinului de Protecție, în forma continuată.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Update/Persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tentativă de furt calificat, reținute de polițiștii din Târgu-Neamț

La data de 27 ianuarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

Totodată, în urma probatoriului administrat s-a dispus extinderea urmăririi penale pentru săvârșirea a două infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere și o infracțiune de încredințare a unui autovehicul unei persoane ce nu posedă permis de conducere

Reamintim că, la data de 24 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către  o femeie de 38 de ani, din Târgu-Neamț cu privire la faptul că, mai multe persoane ar fi încercat să sustragă componente ale unui autoturism, ce se afla parcat în curtea imobilului.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, trei tineri, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, din Târgu-Neamț, ar fi pătruns prin efracție în curtea unui imobil din Târgu-Neamț, cu intenția de a sustrage catalizatorul unui autoturism. Aceștia au fost surprinși de persoana vătămată, părăsind imobilul în cauză.

La data de 26 ianuarie a.c., în urma documentării activității infracționale, cei trei tineri au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt calificat.

Acțiuni permanente pentru prevenirea delictelor silvice

La data de 26 ianuarie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat pe Drumul Național 15 C, din localitatea Răucești, o autoutilitară care transporta aproximativ 2,5 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Gârcina.

***

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe Drumul Național 15, din localitatea Capșa, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 34 de ani, din Bicaz, care transporta aproximativ 16 m.c. de cherestea.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, materialul lemnos transportat nu este însoțit de documente valabile, fiind dispusă indisponibilizarea autoutilitarei în cauză, în valoare de aproximativ 45.000 euro și a materialului lemnos transportat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.

***

La data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat pe Drumul Național 15 C, din localitatea Bodești, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 50 de ani, din Județul Suceava, care transporta aproximativ 54 m.c. de cherestea.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că, materialul lemnos transportat este însoțit de documente de transport, dar acestea nu sunt implementate în aplicația SUMAL.

Ansamblul de vehicule a fost indisponibilizat și predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri, urmând ca în continuare să fie efectuate verificări, cu privire la legalitatea transportului.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional, pentru nerespectarea dispozițiilor articolului 44 din OG 43 din 1997 – privind regimul drumurilor.

Recomandările polițiștilor rutieri pentru circulația în condiții de iarnă

Având în vedere situația meteorologică din județul Neamț, polițiștii nemțeni continuă să acționeze pentru prevenirea evenimentelor rutiere și verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru condiții de iarnă.

Totodată, polițiștii vă adresează următoarele recomandări:

Înainte de a pleca la drum, informați-vă temeinic despre condițiile meteo și starea drumurilor.

Pentru a evita eventualele blocaje care pot apărea pe principalele arterele de circulație, luați în calcul folosirea rutelor alternative.

Puteți fi informați cu privire la condițiile de trafic rutier, evenimente rutiere și eventuale rute ocolitoare prin intermediul Centrului INFOTRAFIC al I.G.P.R.

Anterior deplasării asigurați-vă că instalațiile de iluminare, semnalizare, climatizare și dezaburire sunt în stare bună de funcționare și verificați nivelul uleiului, combustibilului, antigelului și al lichidului de parbriz.

Respectați regimul legal de viteză și adaptați-o în funcție de condițiile de drum.

Reamintim faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.

Este interzisă conducerea autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Este recomandat să folosiți frâna de motor pentru a încetini în cazul în care partea carosabilă este alunecoasă.

Nu bruscați comenzile autovehiculelor și păstrați în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Păstraţi-vă calmul în trafic, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie așezate la o distanță mai mare de autovehicul în condiții de vizibilitate redusă.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Totodată îi rugăm să traverseze drumul doar prin locurile premise și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Nu uitați că, în condiții de vreme rea, vizibilitatea scade așadar dați șoferilor timp suficient pentru vă vedea și pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *