BULETIN DE PRESĂ 1 MARTIE

Polițiștii nemțeni continuă activitățile preventive Ieri, 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au desfășurat o activitate preventivă, la Școala Gimnazială ,,Alexandru Podoleanu’’, din Podoleni. Cei mici au aflat informații utile despre regulile de circulație. De asemenea, micuții preșcolarii au participat activ la activitățile de punere în practică a normelor rutiere…

Polițiștii nemțeni continuă activitățile preventive

Ieri, 28 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au desfășurat o activitate preventivă, la Școala Gimnazială ,,Alexandru Podoleanu’’, din Podoleni.

Cei mici au aflat informații utile despre regulile de circulație. De asemenea, micuții preșcolarii au participat activ la activitățile de punere în practică a normelor rutiere prezentate, făcând cunoștință cu indicatoarele rutiere și învățând despre semnificația acestora.

Educația rutieră, implementată în rândul preșcolarilor are scopul dezvoltării capacităților de înțelegere, de formare a unor depinderi practice și a unor abilități specifice percepției traficului rutier.

Polițiștii rutieri au celebrat venirea primăverii

Miercuri, 1 martie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au organizat o altfel de acțiune preventivă. În această zi nu doar ghioceii au fost cei care au vestit sosirea primăverii, ci și oamenii în uniformă.

Doamnele și domnișoarele aflate la volan au fost surprinse să afle că nu au fost trase pe dreapta ca să fie întrebate despre documente, ci pur și simplu pentru a li se oferi un mărțișor și pentru a le ura o primăvară cât mai frumoasă.

Nici cele care au lăsat mașina acasă nu au fost neglijate, căci polițiștii au oferit mărțișoare în dar și celor care au ales să circule în calitate de pietoni.

Copiilor pietoni sau pasageri polițiștii le-au oferit mărțișoare pregătite special pentru ei, însoțite de un semn de carte, cu principalele reguli de circulație.

Polițiștii nemțeni vă urează o primăvară minunată!

Mandat de executare pus în aplicare de polițiști

La data de 28 februarie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Roman, au depistat, în municipiul Roman, un bărbat, de 41 de ani, din Oniceni, pe numele căruia era emis un mandat de arestare preventivă.

Mandatul a fost emis de Judecătoria Brașov, pe o perioadă de 30 de zile,  pentru săvârșirea infracțiunii de furt în formă continuată, constând în aceea că în data de 22 ianuarie a.c., acesta ar fi sustras dintr-o cușetă pentru bagaje situată într-un centru comercial din Brașov, un rucsac care conținea mai multe bunuri, în valoare de 3.000 lei, iar la data de 25 ianuarie a.c., acesta ar fi sustras din incinta aceluiași centru comercial, o sticlă de băuturi alcoolice.

Bărbatul în cauză, a fost introdus de polițiști în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brașov.

Update/Bărbat reținut, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

La data de 28 februarie a.c., bărbatul de 35 de ani a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

În fapt, la data de 27 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie, în vârstă de 30 de ani, din Răucești, cu privire la faptul că fostul său concubin a încălcat ordinul de protecție,  intrând în imobilul său.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 27 februarie a.c., în jurul orei 10:00, un bărbat de 35 de ani, din localitatea Răucești, ar fi intrat în imobilul fostei sale concubine, încălcând astfel dispozițiile ordinului de protecție emis de Judecătoria Târgu-Neamț.

Totodată, acesta ar fi exercitat acte de violență asupra femeii de 30 de ani, distrugând și un telefon mobil aparținând acesteia.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, prin ordonanța din data de 11 ianuarie a.c., a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț s-a dispus față de bărbatul de 35 de ani, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru încălcarea prevederilor ordinului de protecție, fiindu-i impus să nu revină la locuința concubinei sale și să nu comunice, pe nicio cale, direct sau indirect cu aceasta.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea prevederilor ordinului de protecție emis printr-o hotărâre judecătorească, violență în fa

Depistat în flagrant de polițiști conducând cu 126km/h și sub influența băuturilor alcoolice

La data de 28 februarie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 40 de ani, din Urecheni, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 155I, în localitatea Urecheni, cu viteza de 126 km/h.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată acesta a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *