BULETIN DE PRESĂ 7 MARTIE

Reținut pentru port fără drept de obiecte periculoase La data de 5 martie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați, cu privire la faptul că, în incinta unui cazinou, din Târgu-Neamț, se află o persoană care are asupra sa o sabie. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit…

Reținut pentru port fără drept de obiecte periculoase

La data de 5 martie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați, cu privire la faptul că, în incinta unui cazinou, din Târgu-Neamț, se află o persoană care are asupra sa o sabie.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 5 martie a.c., pe fondul consumului de alcool și a unei stări conflictuale cu un angajat al respectivului cazinou, un bărbat de 31 de ani, din Târgu-Neamț, ar fi pătruns în incinta acestuia, având asupra sa o sabie.

Deoarece persoana, cu care bărbatul de 31 de ani se afla în conflict, nu se afla în incinta cazinoului, acesta ar fi părăsit locația fără a recurge la acte de violență.

Bărbatul a fost imobilizat de polițiști fiind condus pentru audieri la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț.

În baza probatoriului administrat de polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț, la data de 6 martie a.c., față de bărbatul de 31 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de portul fără drept de obiecte periculoase.

Astăzi, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț cu propunerea de luarea unei măsuri preventive.

Eveniment rutier în municipiul Roman

La data de 6 martie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați de către cadrele medicale, din cadrul Spitalului Roman, cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgențe se află o femeie de 49 de ani, din Roman, ce a fost implicată într-un eveniment rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la aceeași dată, în jurul orei 07:50, în timp ce un bărbat, de 64 de ani, din municipiul Roman, conducea un microbuz de transport persoane, ar fi oprit în stație pentru debarcarea pasagerilor iar la plecarea de pe loc, ar fi rezultat rănirea unei femei, de 49 de ani.

Deși inițial femeia nu ar fi acuzat dureri, ulterior,  în jurul orei 11:50, aceasta s-ar fi prezentat la o unitate medicală din Roman.

Conducătorul auto nu ar fi anunțat producerea evenimentului rutier și ar fi părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare negativă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

Reamintim conducătorilor auto că părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune.

Nu constituie infracțiune părăsirea locului accidentului când:

    a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

    b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuși persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenta medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

    c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulație prioritară anunță de îndată politia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unității de politie pe a cărei rază de competentă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

    d) victima părăsește locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunță imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliție.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *