BULETIN DE PRESĂ 13 MARTIE

Acțiuni pentru prevenirea infracționalității stradale În noaptea de 11 spre 12 martie a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din  cadrul Serviciilor de Ordine Publică și de Investigate a Criminalității Economice,  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Gârcina, Ștefan cel Mare și Crăcăoani, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți ITM Neamț…

Acțiuni pentru prevenirea infracționalității stradale

În noaptea de 11 spre 12 martie a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii din  cadrul Serviciilor de Ordine Publică și de Investigate a Criminalității Economice,  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală Gârcina, Ștefan cel Mare și Crăcăoani, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și reprezentanți ITM Neamț acționat în baza planului propriu de acțiune, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale.

Acțiunea cu efective mărite a vizat, zona barurilor și a sălilor de jocuri, precum și siguranța rutieră prin efectuarea de filtre și controale.

Polițiștii au legitimat 119 persoane și au verificat 89 de autoturisme, fiind aplicate 56 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 40.000 de ron.

Totodată, a fost reținut un permis de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

 

Acțiuni pentru verificarea modului de executare a serviciului de pază

În noaptea de 11 spre 12 martie a.c., polițiștii de ordine publică, din mediul urban și rural, au acționat pe linia verificării modului de executare a serviciului de pază, la unitățile asigurate cu pază umană, din județul Neamț.

Polițiștii au verificat peste 150 de obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază.

Cu această ocazie a fost verificată respectarea consemnului general și particular al postului de pază, fiind realizate și testări ale respectării timpilor de intervenție, fiind verificați, în total, peste 170 de agenți de pază.

La obiectivele verificate au fost constatate deficiențe, constând în lipsa dotărilor sau portul incomplet al uniformei sau dotărilor.

De asemenea, doi dintre paznicii verificați de polițiști au fost găsiți dormind în timpul serviciului, fapt pentru care a fost sancționați contravențional conform Legii 333/2003.

***

Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.

De asemenea, conform HG 301/2012, actualizarea planului de pază este obligatorie, cu avizul de specialitate al poliției, oricând se aduc modificări ale suprafeței, topografiei obiectivului, a dispozitivului de pază, a regulilor de acces ori la schimbarea prestatorului de servicii de pază.

Implementarea și respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenților economici, cât și pentru clienții acestora, prin creșterea gradului de siguranță în perioada petrecută în incinta societăților comerciale în cauză.

În privința modului de asigurare contra efracției al societăților comerciale dar și al beneficiarilor persoane fizice, polițiștii nemțeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.

 

Acțiuni de tip „blitz”, pentru siguranța rutier

La data de 10 martie a.c., în intervalul orar 18:00-20:00 și la data de 11 martie a.c., între orele 16:00-18:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au desfășurat acțiuni de tip „blitz” pe sectoarele de drum DN 12C, în localitatea Tașca, DN 15 și DN 15B, în localitatea Poiana Largului, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pe timpul acțiunilor au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 11 martie a.c., în jurul orei  17:30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în localitatea Poiana Largului, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 21 de ani, din Pipirig, care transporta aproximativ 10,4 m.c. material lemnos, conform documentelor de transport.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea reală de material lemnos transportat, autoutilitara a fost însoțită la Ocolul Silvic Poiana Teiului, în urma inventarierii rezultând o cantitate de aproximativ 15,07 m.c. material lemnos transportat.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat fără documente legale.

Astfel de acțiuni de creștere a siguranței rutiere continuă și în perioada următoare.

 

Conducea sub influența substanțelor psihoactive, având permisul suspendat

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 33 de ani, din Piatra-Neamț, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15C, în localitatea Oșlobeni.

Întrucât manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă la metamfetamină.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe având permisul de conducere suspendat.

 

Conducea sub influența alcoolului fără permis de conducere

La data de 11 martie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un tânăr, de 21 de ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe strada Luminii, din Roznov.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe fără permis de conducere.

 

Ați văzut-o?

La data de 12 martie a.c., în jurul orei 22:30,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au fost sesizați de către un bărbat de 38 de ani, din Pângărați, cu privire la faptul că, la data de 10 martie a.c., nepoata sa UNGHEANU LETIŢIA – IOANA, în vârstă de 16 ani, din Țibucani, a părăsit în mod voluntar domiciliul bunicilor, din aceeași localitate și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălțime – 1.55 m,  greutate –60 de kilograme, păr castaniu, la nivelul umerilor, ochi verzi.

La momentul dispariției, aceasta era îmbrăcată cu o bluză de trening de culoare alb cu negru, pantaloni tip jeans negri, fiind încălțată cu pantofi sport de culoare albă.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza localității Țibucani și în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceasta, în continuare fiind desfășurate activități specifice în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *