BULETIN DE PRESĂ 14 MARTIE

Acțiune pe linia verificării documentelor de identitate și depistarea persoanelor cu drept de ședere ilegal La data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, împreună cu cei ai Biroului de Imigrări Neamț au acționat, pe raza localității Crăcăoani, pe linia verificării documentelor de identitate și depistarea persoanelor cu drept de…

Acțiune pe linia verificării documentelor de identitate și depistarea persoanelor cu drept de ședere ilegal

La data de 13 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, împreună cu cei ai Biroului de Imigrări Neamț au acționat, pe raza localității Crăcăoani, pe linia verificării documentelor de identitate și depistarea persoanelor cu drept de ședere ilegal.

Cu această ocazie au fost identificate trei persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 36 de ani, din Republica Moldova, ce au prezentat documente de identitate emise de autoritățile române, documente susceptibile a fi false.

Cele trei persoane identificate au fost conduse la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț, în vederea continuării verificărilor.

Totodată, polițiștii de imigrări au dispus pe numele unei femei, de 35 de ani, măsura escortării în Republica Moldova, față de celelalte două persoane urmând a fi dispuse măsuri, privind șederea pe teritoriul României.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări, cu privire la săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

Minor bănuit de tâlhărie calificată, reținut de polițiști

La data de 12 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 75 de ani, din Târgu-Neamț, a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 12 martie a.c., în jurul orei 19:30, în timp ce bărbatul de 75 de ani, se deplasa pe o stradă din localitatea Târgu-Neamț,  ar fi fost acostat de o persoană necunoscută, care prin exercitarea de acte de violență l-ar fi deposedat de suma de 130 de lei, ulterior acesta părăsind zona în fugă.

În urma activităților investigativ operative desfășurate de către polițiștii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț a fost identificată persoana în cauză, un minor de 16 ani, din Vânători-Neamț.

Polițiștii au organizat o acțiune pentru prinderea persoanei bănuite de comiterea faptei, aceasta fiind depistată în podul locuinței de domiciliu.

În urma documentării activității infracționale, cel în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

Centura de siguranță este unul dintre cele mai importante accesorii cu care poate fi dotat un automobil. Aceasta poate salva vieți, lucru demonstrat în existența ei de aproape 65 de ani. Statisticile arată că portul centurii de siguranță reduce cu aproximativ 50% rata deceselor și a rănirilor. În concluzie, dacă vă deplasați cu un autovehicul, indiferent de durata călătoriei,  nu uitați să folosiți centura de siguranță! În cazul unui accident aceasta vă poate salva viața!

În perioada 6-12 martie a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și verificarea folosirii  dispozitivelor de siguranță omologate.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate peste 1.160 sancțiuni contravenționale, pentru abaterile constatate fiind reținute 68 de permise de conducere și retrase 58 certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 410 de contravenții au fost aplicate conducătorilor auto și pasagerilor ce nu purtau centura de siguranță și 4 pentru lipsa dispozitivelor de retenție în cazul minorilor.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunilor, polițiștii au constatat 20 de infracțiuni.

Update/Ați văzut-o?

La data de 13 martie a.c., minora a fost identificată de polițiști în municipiul Piatra-Neamț, aceasta nefiind victima vreunei infracțiuni.

În fapt, la data de 12 martie a.c., în jurul orei 22:30,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au fost sesizați de către un bărbat de 38 de ani, din Pângărați, cu privire la faptul că, la data de 10 martie a.c., nepoata sa UNGHEANU LETIŢIA – IOANA, în vârstă de 16 ani, din Țibucani, a părăsit în mod voluntar domiciliul bunicilor, din aceeași localitate și nu a mai revenit până în prezent.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *