BULETIN DE PRESĂ 8 APRILIE

BĂNUIT DE TÂLHĂRIE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Piatra-Neamț au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.             …

BĂNUIT DE TÂLHĂRIE, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Piatra-Neamț au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.                   

La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, o femeie de 77 de ani , din Piatra-Neamț, a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, în timp ce femeie de 77 de ani se afla pe strada Cuza Vodă, din Piatra-Neamț, o persoană necunoscută i-ar fi smuls geanta, în care avea mai multe bunuri persoane, urmare a acestuia fapt persoana vătămată căzând și lovindu-se de trotuar.

Aceasta a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma investigațiilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Piatra-Neamț, persoana bănuită de comiterea faptei a fost identificată, iar în jurul orei 18:00, urmare a valorificării informațiilor cu privire la identitatea bărbatului, o patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț a depistat persoana în cauză, pe o stradă din municipiul Piatra-Neamț.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, din Piatra-Neamț a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

La data de 8 aprilie a.c., acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

L-ați văzut?

La data de 7 a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie, de 72 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că, la data de 24 martire a.c., fiul ei PĂTRĂCESCU GHEORGHE în vârstă de 47 de ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu, în Bruxelles la muncă și nu a mai revenit până în prezent, iar de la data de 27 martie a.c., când se afla în Bruxelles, nu ar mai fi putut lua legătura cu acesta.

Semnalmente: înălțime – 1.82 m, greutate – 90 de kilograme, păr castaniu, tuns scurt, ochi căprui.

La momentul dispariției era îmbrăcat cu: o geacă de piele de culoare neagră,  pantaloni din material textil, fiind încălțat cu pantofi de culoare neagră.

Polițiștii  desfășoară activități specifice în vederea depistării acestuia.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea bărbatului căutat, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Siguranța elevilor, prioritate a polițiștilor

În perioada 3-7 aprilie a.c., Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Neamț, împreună cu cei ai Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității Neamț, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere  Antidrog  Neamț au desfășurat, activități preventive, la Școala Gimnazială ,,Iulia Hălăucescu” din Tarcău și la Colegiului Național “Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț.

Principalele obiective ale acestor activități au fost conștientizarea elevilor cu privire la riscurile și consecințele negative ale consumului de droguri sau al altor substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, polițiștii au informat elevii și cadrele didactice asupra modului de sesizare al instituțiilor competente, în cazul în care iau cunoștință despre fapte de consum sau trafic de substanțe interzise.

Sfaturi și recomandări ale polițiștilor:

– Nu încerca consumul de droguri, cândva vei deveni în mod sigur dependent de ele!;

– Gândește-te de două ori înainte să accepți diferite propuneri cu privire la droguri!;

– Dacă ai un prieten consumator de droguri nu îl ocoli și îndrumă-l să ceară sprijin familiei, profesorilor, medicului sau altor persoane care îl pot ajuta!.

Totodată, temele abordate în cadrul activităților au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de tip bullying, formarea unui comportament responsabil, pe baza cunoașterii legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în care sunt implicați minorii.

În cadrul discuțiilor au fost atinse subiecte precum abuzul fizic și emoțional asupra minorilor, precum și metodele de prevenire ale acestuia.

Activitățile au ca scop prevenirea violenței și a bullying-ului în unitățile de învățământ precum și încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar.

Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli:

– Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii! Evitaţi prietenia persoanelor violente sau conflictuale!

– Dacă sunteți victima comportamentului violent din partea unor colegi sau a altor persoane din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați!

– Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora!

***

Polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză si Prevenirea Criminalității Neamț participă la implementarea proiectului național “Școala Siguranței –  Tedi”.

Aflat la a VIII-a ediție, proiectul este implementat de Poliția Română în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și cu Tymbark Maspex România și are ca scop informarea elevii claselor primare asupra potențialelor pericole specifice vârstei lor și furnizarea de soluții pentru gestionarea acestora.

În activitățile desfășurate de polițiștii de prevenire nemțeni, aceștia au prezentat elevilor din clasele I, înscriși în acest proiect, informații și recomandări privind: deplasarea pe stradă și traversarea carosabilului, mersul pe bicicletă în siguranța și copilul ca pasager, siguranța în clasă, în pauză, relațiile cu colegii, situațiile periculoase.

Având în vedere apropierea vacanței de Paști, aceștia au discutat cu elevii prezenți și despre siguranța lor când sunt singuri acasă și despre cum trebuie să procedeze, atunci când sunt plecați în vacanțe cu părinții și se rătăcesc de aceștia.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *