BULETIN DE PRESĂ 10 APRILIE

Acțiuni pentru creșterea asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică Disciplina rutieră, legalitatea actelor de comerț, prevenirea infracționalității stradale reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia acționează constant, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică. La data de  8 aprilie a.c., în intervalul 06:00-11:00, polițiștii…

Acțiuni pentru creșterea asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică

Disciplina rutieră, legalitatea actelor de comerț, prevenirea infracționalității stradale reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia acționează constant, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

La data de  8 aprilie a.c., în intervalul 06:00-11:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat în târgul din localitatea Tupilați, pe linia prevenirii și combaterii furturilor de animale, pentru verificarea legalității sacrificării și comercializării animalelor, a infracționalității stradale și a faptelor cu violență, precum și pentru creșterea siguranței rutiere.

Cu această ocazie au fost verificate 39 de vehicule și legitimate 45 de persoane iar celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale.

***

În noaptea de 8 spre 9 aprilie a.c., în intervalul 18:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat, pe raza de competentă a secției, pentru menținerea unui climat de ordine şi liniște publică, pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor generate de încălcarea normelor la regimul circulației.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, din care una la Legea 61 din 1991 şi 14 la O.U.G. 195 din 2002.

***

Totodată, la data de 9 aprilie a.c., în intervalul 15:00-21:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au acționat pe raza de competentă, pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere, respectiv abaterile săvârșite de către pietoni, bicicliști şi consumul de alcool.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 la Legea 61 din 1991 şi 9 pentru abateri rutiere.

 

Dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț împreună cu reprezentanţi din cadrul A.V.P.S. Zimbrul Târgu-Neamţ au acționat, pe raza fondului cinegetic Drăgănești, pentru prevenirea braconajului cinegetic.

Cu această ocazie, polițiștii au identificat două persoane, cu vârste de 42 și 44 de ani, din Urecheni și Târgu-Neamț, care aveau asupra lor două arme letale de vânătoare şi muniţia aferentă, deţinute legal, însă autorizația de vânătoare nu era completată corespunzător.

În cauză, polițiștii au întocmit dosarul penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, obiectele şi documentele găsite asupra acestora fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii în domeniile silvic şi piscicol

În perioada 6-8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol Neamț şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sprijiniți de specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava şi organe silvice din cadrul Direcției Silvice Neamț, au desfășurat activități pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității în domeniile silvic şi piscicol.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 3 operatori economici, care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea materialului lemnos.

Doi dintre operatorii economici verificați nu dețineau în depozit volumul de aproximativ 22 m.c. material lemnos, ca urmare a comparării stocurilor faptice cu cele scriptice, iar un alt operator economic deținea volumul de aproximativ 3,50 m.c. material lemnos fără documente de proveniență legală.

Operatorii economici verificaţi au fost sancţionaţi contravenţional, conform Legii nr. 171 din 2010, fiind dispusă şi măsura complementară de confiscare a cantității de material lemnos, identificat cu neregului.

Totodată, polițiștii au acționat pe linia verificării modului de deţinere, prelucrare şi comercializare a peştelui, ocazie cu care s-au verificat un număr de trei magazine specializate în vânzarea peştelui şi produselor din peşte, de pe raza oraşului Târgu-Neamţ.

Pentru neregulile constatate, un operator economic a fost sancţionat contravenţional, conform O.U.G. 28 din 1999.

 

Mandat de executare pus în aplicare de polițiști

La data de 8 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sprijiniți de polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, au depistat, în localitatea Dragomirești, un bărbat de 59 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și șase luni de închisoare,  pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

În fapt, la data de 25 septembrie 2022, bărbatul în cauză, aflându-se în imobilul său din localitatea Dragomirești l-a lovit pe fiul său, în vârstă de 23 ani, cu un cuțit în zona abdominală, cauzându-i astfel leziuni de natură să-i pună în primejdie viața.

Bărbatul, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *