ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA INFRACȚIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

12 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ La data de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au desfășurat o activitate informativ-preventivă, având drept scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului. Activitățile au fost desfășurate la pensiunile  din proximitatea municipiului Piatra-Neamț, precum și în zona…

12 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Neamț, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au desfășurat o activitate informativ-preventivă, având drept scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Activitățile au fost desfășurate la pensiunile  din proximitatea municipiului Piatra-Neamț, precum și în zona lăcașurilor de cult, unde sunt preconizate aglomerări de persoane.

Polițiștii au distribuit materiale informativ-preventive persoanelor prezente, informațiile și recomandările transmise fiind adaptate în funcție de categoria de beneficiari.

De asemenea, au fost purtate discuții cu cetățenii și despre modalităţile de prevenire a furturilor, cu accent pe măsurile de siguranţă a locuințelor și autoturismelor, dar și despre legislația din acest domeniu.

Polițiștii de prevenire vă adresează o serie de recomandări, pentru a nu deveni victima infracțiunii de furt:

Nu vă lăsați niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice sau în autoturismele personale.

Evitați să parcați autoturismul în zone neiluminate.

Nu va etalați bunurile de valoare pe care le aveți asupra dumneavoastră. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, sau camerele foto pot atrage o atenţie nedorită.

O geantă ținută neglijent pe umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi. 

Bunurile electronice, cum sunt telefoanele sau tabletele sunt tentante pentru hoţi. Fiți atenți la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră când le folosiți.

Când sunteți la cumpărături şi folosiți un cărucior, nu aşezaţi niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor.

Evitați zonele neiluminate sau izolate, mai ales după căderea întunericului. Manifestați atenţie la cine se află în preajma dumneavoastră.

Atunci cand plecați de la locuința, asigurați-vă ca ați închis ușa și ferestrele. De asemenea nu postați pe rețelele de socializare informații care pot dezvălui faptul că sunteți plecați de la locuința, pentru mai mult timp.

Close‘ ).appendTo( ‘body’ ).on( ‘click touchend’, function(){ $( this ).remove(); instance.quitImageLightbox(); return false; }); }, closeButtonOff = function() { $( ‘#imagelightbox-close’ ).remove(); }, captionOn = function() { var description = $( ‘a[href=”‘ + $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) + ‘”] img’ ).attr( ‘alt’ ); if( description.length > 0 ) $( ‘

‘ + description + ‘

‘ ).appendTo( ‘body’ ); }, captionOff = function() { $( ‘#imagelightbox-caption’ ).remove(); }, navigationOn = function( instance, selector ) { var images = $( selector ); if( images.length ) { var nav = $( ” );
for( var i = 0; i < images.length; i++ ) nav.append( '‘ );

nav.appendTo( ‘body’ );
nav.on( ‘click touchend’, function(){ return false; });

var navItems = nav.find( ‘a’ );
navItems.on( ‘click touchend’, function()
{
var $this = $( this );
if( images.eq( $this.index() ).attr( ‘href’ ) != $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) )
instance.switchImageLightbox( $this.index() );

navItems.removeClass( ‘activeImage’ );
navItems.eq( $this.index() ).addClass( ‘activeImage’ );

return false;
})
.on( ‘touchend’, function(){ return false; });
}
},
navigationUpdate = function( selector )
{
var items = $( ‘#imagelightbox-nav a’ );
items.removeClass( ‘activeImage’ );
items.eq( $( selector ).filter( ‘[href=”‘ + $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) + ‘”]’ ).index( selector ) ).addClass( ‘activeImage’ );
},
navigationOff = function()
{
$( ‘#imagelightbox-nav’ ).remove();
};

// WITH “CLOSE” BUTTON & ACTIVITY INDICATION & OVERLAY & NAVIGATION
var selectorC = ‘.stireGalerie ul li a’;
var instanceC = $( selectorC ).imageLightbox(
{
quitOnDocClick: false,
onStart: function() { navigationOn( instanceC, selectorC ); overlayOn(); closeButtonOn( instanceC ); },
onEnd: function() { navigationOff(); overlayOff(); captionOff(); closeButtonOff(); activityIndicatorOff(); },
onLoadStart: function() { captionOff(); activityIndicatorOn();},
onLoadEnd: function() { captionOn(); navigationUpdate( selectorC ); activityIndicatorOff(); }
});
});

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *