BULETIN DE PRESĂ 18 APRILIE

Acțiune pentru prevenirea consumului de substanțe psihoactive, în rândul conducătorilor auto La data de 17 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru reducerea riscului rutier și depistarea conducătorilor auto, care se află sub influența substanțelor psihoactive. Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 16:00-18:00, în Târgu-Neamț și în intervalul orar 19:00-21:00, în municipiul Piatra-Neamț.…

Acțiune pentru prevenirea consumului de substanțe psihoactive, în rândul conducătorilor auto

La data de 17 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pentru reducerea riscului rutier și depistarea conducătorilor auto, care se află sub influența substanțelor psihoactive.

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 16:00-18:00, în Târgu-Neamț și în intervalul orar 19:00-21:00, în municipiul Piatra-Neamț.

https://youtu.be/NRRY-IXcCu0

Pe timpul desfășurării acțiunilor, polițiștii au verificat 80 de vehicule, fiind efectuate 13 testări cu aparatul Drugtest.

Deși constant prezentăm riscurile la care se expun conducătorii auto, care nu respectă legislația rutieră și care decid să conducă un autoturism sub influența substanțelor psihoactive, rezultatele acestei acțiuni au dus la depistarea în flagrant a 4 conducători auto aflați sub influența substanțelor interzise.

Fie că vorbim despre Cannabis, Cocaină, Benzodiazepine sau Methamphetamine, detectate individual sau în combinație, în cazul celor 4 conducători auto, efectul consumului lor este același, crește riscul rutier și implicit reduce siguranța celorlalți participanți la trafic.

Acțiunile polițiștilor, pe acest sector de risc vor continua, dar ne dorim să ne bazăm și pe responsabilitatea conducătorilor auto.

Acțiune permanente pentru prevenirea evenimentelor rutiere

La data de 17 aprilie a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat pentru verificarea respectării regulilor de circulație, în mediul rural.

În urma desfășurării activităților, au fost constatate un număr total de 116 abateri, dintre care 105 la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totala 18.960 lei. Totodată, aceștia au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii a fost constatată o infracțiune în flagrant la regimul rutier, un conducător auto fiind depistat conducând, pe raza localității Mărgineni, cu o concentrație de  0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Vânători-Neamț, au depistat în flagrant un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Oniceni, au depistat în flagrant un bărbat, de 35 de ani, din Oniceni, care conducea cu autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Totodată, la data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, au depistat în flagrant, în localitatea Oniceni, un bărbat, de 35 de ani, din județul Bacău, care conducea cu autoturism deși avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *