BULETIN DE PRESĂ 24 APRILIE

Cercetați pentru săvârșirea de braconaj piscicol La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 04:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, pe DN17 B, în localitatea Poiana Teiului, un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager fiind un tânăr de 25 de ani, din…

Cercetați pentru săvârșirea de braconaj piscicol

La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 04:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat, pe DN17 B, în localitatea Poiana Teiului, un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate, pasager fiind un tânăr de 25 de ani, din Poiana Teiului.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la săvârșirea unei infracțiuni, polițiștii au procedat la controlul autoturismului în cauză, cu această ocazie fiind identificate o plasă de pescuit tip monofilament, având o lungime de aproximativ 40 metri și un număr de 21 de pești, de diferite specii, care au fost ridicate, în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuitul comercial în habitate piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008.

Acțiuni permanente pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În perioada 22-23 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru verificarea respectării regulilor de circulație, în mediul rural.

În urma desfășurării activităților, au fost verificate 52 de autoturisme și legitimate 60 de persoane. Pentru abaterile la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat un număr total de 47 sancțiuni contravenționale, fiind reținut un permis de conducere.

***

La data de 22 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier Piatra-Neamț și ai Secțiilor de Poliție Rurală Borlești, Săvinești, Gârcina și Ștefan cel Mare au acționat pe linia verificării regulilor de circulație de către conducătorii de mopede, atelaje hipo, bicicliști şi conducători auto, DJ 156 A Tazlău-Negreşti.

Pentru abaterile la regimul rutier constatate, polițiștii au aplicat un număr total de 42 sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii au reținut 10 permise de conducere și au retras un număr de 3 certificate de înmatriculare.

***

La data de 23 aprilie a.c., în jurul orei 18:50, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Ștefan cel Mare, în localitatea Târgu-Neamț, au depistat un tânăr, de 22 de ani, din Timișești, care conducea cu autoturism ce se deplasa cu viteza de 98 km/oră.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *