BULETIN DE PRESĂ 27 APRILIE

Reținuți pentru furt calificat La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra-Neamț, împreună cu polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț și cei ai Secției de Polișie Rurală Cărăcoani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în localitatea Crăcăoani, la persoane bănuite de…

Reținuți pentru furt calificat

La data de 26 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale Piatra-Neamț, împreună cu polițiștii Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț și cei ai Secției de Polișie Rurală Cărăcoani, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat 7 percheziții domiciliare, în localitatea Crăcăoani, la persoane bănuite de furt calificat, în urma cărora trei peroane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie a.c., trei persoane, cu vârste de  23, 27 și 37 de ani, din Crăcăoani, s-ar fi deplasat cu o autoutilitară, la depozitul unei societăți comerciale din municipiul Piatra-Neamț, unde ar fi pătruns prin escaladare și efacție și au sustras mai multe scule și ustensile, cauzând un prejudiciu estimat de aproximativ 67.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost identificate aproximativ 60% din bunurile sustrase, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Cele trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat a fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate instanței de judecată, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La acțiune au participat luptătorii Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

 

Depistată conducând sub influența alcoolului

La data de 26 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Ștefan cel Mare, din Piatra-Neamț, au depistat în trafic o femeie, de 40 de ani, din Piatra-Neamț, care emana halenă alcoolică.

Conducătoarea auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Activități educative ale polițiștilor de siguranță școlară în unităţile de învăţământ

În cursul zilei de ieri, 26 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară  au desfășurat activități la Școala Gimnazială Hangu.

Cu această ocazie, polițiștii le-au prezentat elevilor recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare și devenire a unor subiecți pasivi ai infracțiunilor comise cu violență.

Elevii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată și responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

Totodată, au fost abordate teme de natură judiciară, care au scopul de a reduce numărul faptelor cu violență în unitățile de învățământ.

Reamintim că, polițiștii de siguranță școlară desfășoară în perioada 24 aprilie -12 mai, activități de prevenire, în cadrul campanie de prevenire a faptelor cu violenta și a bullying ului ,,Ia Atitudine! Spune STOP VIOLENȚEI!’’.

În cadrul acestor întâliniri, cei interesați de meseria de polițist pot obține detalii cu privire la admiterea în unitățile de învățământ ale MAI.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Neamț, desfășoară recrutări, pentru polițiști și polițiști de frontieră, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2023.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *