BULETIN DE PRESĂ 12 MAI

Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita. La data de 8 mai a.c., polițiștii…

Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

La data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către managerul unui departament de securitate, al unui supermarket din Roman, cu privire la faptul că un agent de securitate, a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, un bărbat de 36 de ani, din județul Iași, ar fi încercat să părăsească incinta unui supermarket, cu o pungă de produse alimentare, pe care nu le-ar fi achitat, iar în momentul  în care ar fi fost interceptat de un agent de securitate, pentru a prezenta bonul fiscal, ar fi exercitat asupra acestuia acte de violență, pentru a-și asigura ieșirea din supermarket.

În urma colaborării polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman, cu cei din cadrul Secției de Poliție Miroslava, bărbatul a fost identificat în județul Iași și condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

 

Cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliției Rurală Ion Creangă, în timp ce desfășurau activități pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în localitatea Valea Ursului, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Deoarece conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor polițiștilor, aceștia au procedat la urmărirea acestuia, autoturismul fiind identificat, pe o stradă din localitatea Chilii.

Polițiștii au depistat conducătorul auto în cauză, un bărbat de 33 de ani, din Valea Ursului, care emana halenă alcoolică, acesta refuzând testarea cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la spital, unde în prezența cadrelor medicale, a refuzat prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 4.785 lei.

 

Prevenirea și combaterea delictelor silvice în atenția polițiștilor

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Borlești au depistat în localitatea Tazlău, o autoutilitară care transporta aproximativ 3,2 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, din Dumbrava Roșie, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Tazlău.

***

La data de 11 mai a.c., în intervalul orar 00:30-03:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în localitatea Sagna, două autoutilitare care transporta aproximativ 11,2 m.c. de material lemnos, cherestea, fără documente legale.

Conducătorii auto, din județul Suceava, au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Roman.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *