BULETIN DE PRESĂ 28 IUNIE

Acțiuni permanente pentru prevenirea delictelor silvice La data de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au oprit, pe DN 15D,  în localitatea Girov, o autoutilitară ce transporta 3,72 m.c. material lemnos fără documente de proveniență. Față de conducătorul auto, un tânăr de 23 de ani, din Pângărați a…

Acțiuni permanente pentru prevenirea delictelor silvice

La data de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au oprit, pe DN 15D,  în localitatea Girov, o autoutilitară ce transporta 3,72 m.c. material lemnos fără documente de proveniență.

Față de conducătorul auto, un tânăr de 23 de ani, din Pângărați a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 171 din 2010 și măsura complementară de confiscare a volumului de 3,72 m.c. material lemnos.

Update/Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere

La data de 27 iulie a.c., persoana în cauză a fost prezentată Judecătoriei Roman, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Totodată, față de bărbatul de 35 de ani polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, fiind dispusă evacuarea temporară a acestuia din locuința comună și păstrarea unei distanțe minime de 200 de metri față de mama acestuia.

În fapt, a data de 26 iunie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de 39 de ani, din Pildești, cu privire la faptul că, fratele său a dat foc locuinței.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 26 iunie a.c., în jurul orei  17:00, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan cu mama sa, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bildești, folosindu-se de o butelie de gaz, ar fi produs o deflagrație, fără a fi urmată de un incendiu, în urma căreia au rezultat doar pagube materiale.

În cauză sunt efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere, pentru stabilirea cauzelor și condițiilor producerii acestui incident.

Update/ Bărbat reținut pentru mai multe infracțiuni

La data de 27 iulie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv.

Totodată, față de bărbatul de 47 de ani polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu.

În fapt, la data de 26 iunie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de 43 de ani, din Roman, cu privire la faptul că, soțul său provoacă scandal la domiciliu, distrugând mai multe bunuri.

La fața locului au fost direcționate echipaje din cadrul Poliției municipiului Roman și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț care au identificat persoana reclamată, un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Roman.

Acesta având asupra sa un cuțit ar fi adresat amenințări forțelor de intervenție, după care s-ar fi încuiat în interiorul locuinței în care se afla soția și doi copii minori, cu vârste de 10, respectiv 17 ani.

Având în vedere starea de pericol iminent și modul de manifestare al persoanei în cauză, forțele de intervenție au pătruns în interiorul imobilului, procedând la imobilizarea bărbatului.

Acesta a fost condus la sediul unității de poliție, pentru audieri iar în urma documentării activității infracționale a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, lipsire de libertate în mod ilegal, distrugere și ultraj.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *