BULETIN DE PRESĂ 6 IULIE

Protejează animalele. Fii responsabil! Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost oaspeții Grădiniței de vară din cadrul Scolii primare ,,Mărgăritare”, din Roman, unde s-au întâlnit cu cei mai drăguți copilași. Au vorbit despre animăluțele care le țin companie și ce pot face cei mici pentru prietenii lor necuvântători. Mâncarea, îngrijirea, vizitele periodice la medicul…

Protejează animalele. Fii responsabil!

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost oaspeții Grădiniței de vară din cadrul Scolii primare ,,Mărgăritare”, din Roman, unde s-au întâlnit cu cei mai drăguți copilași.

Au vorbit despre animăluțele care le țin companie și ce pot face cei mici pentru prietenii lor necuvântători.

Mâncarea, îngrijirea, vizitele periodice la medicul veterinar, plimbările și multe alte subiecte au fost discutate în cadrul întâlnirii, fiind pus accentul pe responsabilitatea pe care o avem atunci când avem un animal de companie.

Totodată, polițiștii au prezentat celor mici exerciții de dresaj canin, iar polițiștii rutieri i-au provocat să devină exploratori ai autospecialei de poliție.

Eveniment rutier în Roman

La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 13:30, polițiștii din Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, pe aleea din spatele Halei Centrale, din Roman, a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

Conducătorul auto, un bărbat de 40 de ani, din Roman, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului .

Acțiuni în sistem integrat în Târgu-Neamț 

La data de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și Poliția Locală Neamț au acționat pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte antisociale. 

 S-a urmărit prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și l creșterea gradului de siguranță rutieră.

Pe durata acțiunilor au fost instituite filtre rutiere, fiind legitimate 85 de persoane și controlate 76 autovehicule.

Au fost efectuate 33  de testări cu aparatul etilotest și drugtest.

Forțele de ordine au aplicat 16  de sancțiuni contravenționale,în valoare  de 3.965 de lei, atât pentru  nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 cât și pentru încălcarea normelor rutiere, iar ca măsuri complementare a fost reținut un permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *