BULETIN DE PRESĂ 10 IULIE

Acțiuni în sistem integrat ale forțelor de ordine, în județul Neamț În perioada 8-9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și polițiștii locali au desfășurat mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea climatului de ordine și siguranță publică.…

Acțiuni în sistem integrat ale forțelor de ordine, în județul Neamț

În perioada 8-9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și polițiștii locali au desfășurat mai multe acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

În noaptea de 8 spre 9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, alături de jandarmii nemțeni au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 7.000 de lei, dintre care 7 la Legea 61/1991 și 13 la O.U.G. 195/2002, fiind retras un certificat de înmatriculare.

***

La data de 9 iulie a.c., în intervalul orar 11:00-18:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au desfășurat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, fiind legitimate 50 de persoane și verificate 10 autovehicule.

***

La data de 9 iulie a.c., în intervalul orar 18:00-23:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 23 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2.600 de lei.

***

La data de 9 iulie a.c., în intervalul orar 12:00-17:00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, alături de cei din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț, Serviciului Rutier Neamț și cu sprijinul jandarmilor nemțeni au acționat în municipiul Roman.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 23 sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis de conducere, aproximativ 80 de conducători auto fiind testați în privința consumului de alcool sau droguri la volan.

De asemenea, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Exemplu:

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul BDNE Roman, în timp ce desfășurau activități pe DC 78A, în localitatea Pâncești, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism.

Conducătorul auto, în vârstă de 43 de ani, din județul Iași a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

 

Cercetat pentru mai multe infracțiuni

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 12:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz și cei din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, în afara localității Secu, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Bicaz.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză  nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar plăcuțele cu numere de înmatriculare montate pe vehicul sunt false, ele aparținând unui vehicul radiat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

 

Autoturism avariat de o persoană fără permis

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au fost sesizați de o femeie de 38 de ani, din Hangu, cu privire la faptul că, autoturismul său a fost avariat.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 8 iulie a.c., în jurul orei 23:30, în timp ce autoturismul se afla parcat în fața imobilului, din localitatea Hangu, ar fi fost avariat de către un alt autoturism,  care și-ar fi continuat deplasarea.

Polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 57 de ani, din Hangu, persoană care nu deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Evenimente rutiere pe fondul consumului de alcool

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Tarcău, a avut loc un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat de 54 de ani, din Tarcău, se deplasa pe o bicicletă pe DN15, în localitatea Tarcău, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă, rezultând autoaccidentarea acestuia.

Bărbatul, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 8 iulie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Podoleni, a avut loc un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce o femeie de 39 de ani, din Podoleni, se deplasa pe o bicicletă, în aceeași localitate, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe partea carosabilă, rezultând autoaccidentarea acesteia.

Femeia, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de  1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  vătămare corporală din culpă.

 

4 persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni, reținute de polițiști

La data de 9 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că între mai multe persoane aflate în zona unei discoteci are loc un conflict.

Din cercetările efectuate de polițiștii din Săbăoani, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă a rezultat că, la data de 9 iulie, în jurul orei 04:00, în timp ce trei persoane cu vârste cuprinse între  se aflau pe un drum public, din localitatea Tămășeni, ar fi avut un conflict spontan în care au fost implicate 4 persoane cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, din Ion Creangă și Recea.

În urma probatoriului administrat, la data de 10 iulie a.c., față de cele patru persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe şi tulburarea ordinii şi liniștii  publice, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii acestui conflict.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *