BULETIN DE PRESĂ 12 IULIE

Percheziții într-un dosar de furt calificat La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 11 spre 12 aprilie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul unei femei, în vârstă de 41 de ani, din Zănești de unde ar…

Percheziții într-un dosar de furt calificat

La data de 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 11 spre 12 aprilie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracție în imobilul unei femei, în vârstă de 41 de ani, din Zănești de unde ar fi sustras suma de 17.300 de euro și bijuterii, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de euro.

La data de 10 iulie a.c. polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, cu sprijinul celor din cadrul Poliției orașului Roznov au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, în Săvinești, la imobilele unor persoane bănuite de comiterea faptei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe terminale mobile, tablete și cartele SIM.

Față de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Săvinești a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La data de 11 iulie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv.

În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de  11 iulie a.c., polițiștii, jandarmii și polițiștii locali au continuat să acționeze pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

Astfel, în intervalul orar  09:00-12:00, polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, cu sprijinul jandarmilor nemțeni și al polițiștilor locali au acționat în municipiul Roman.

În intervalul orar 18:00-20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, împreună cu cei din cadrul Serviciului Ordine Publică Neamț, cu jandarmii și de polițiștii locali au acționat pe raza de competență a secției.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, fiind legitimate peste 100 de persoane.

Efectivele de ordine publică au efectuat verificări și la operatorii economici, aceștia fiind instruiți cu privire la comercializarea produselor alcoolice sau de tutun minorilor.

De asemenea, polițiștii au constatat două infracțiuni.

Vă reamintim câteva dintre interdicțiile prevăzute de lege pentru siguranța circulației conducătorilor de biciclete și mopede:

Este interzis să circule fără ca vehiculul să fie prevăzut cu dispozitiv de frânare eficace, sistem adecvat, funcțional de direcție, sistem de avertizare sonoră, precum și trebuie să fie echipat corespunzător pe timp de noapte sau de vizibilitate redusă.

Este interzis să circule sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.

Este interzis să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii și până în zori sau în condiții de vizibilitate redusă.

Este interzis să circule pe partea carosabilă în aceeași direcție de mers, dacă există acostament practicabil.

Este interzis pentru conducătorul de bicicletă să transporte o altă persoană, cu excepția copilului de până la 7 ani, care poate fi transportat pe bicicletă de un adult, doar dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau are montat un dispozitiv omologat.

Conducătorii de biciclete și trotinete electrice care circulă pe drumurile publice sunt obligați să aibă asupra lor actul de identitate.

Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să aibă cel puțin 16 ani. În cazul bicicletei sau trotinetei electrice, vârsta este de cel puțin 14 ani.

Pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice, conducătorii acestora trebuie să posede permis de conducere corespunzător. Vârsta minimă pentru obținerea permisului de conducere, pentru categoriile AM, A1 și B1 este de 16 ani împliniți.(Categoria AM: mopede a căror viteză maximă este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h).

Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, când se deplasează pe partea carosabilă.

Se interzice transportul pasagerilor pe trotinete electrice.

Indiferent din ce categorie de participanți la trafic faceți parte, respectați regulile de circulație!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *