BULETIN DE PRESĂ 4 AUGUST

Material lemnos confiscat de polițiști La data de 2 august a.c., în jurul orei 16:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au depistat în trafic, pe raza localității Timișești, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos. Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, ansamblul de vehicule a fost…

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 2 august a.c., în jurul orei 16:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au depistat în trafic, pe raza localității Timișești, un ansamblu de vehicule care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, ansamblul de vehicule a fost transportat la Ocolul Silvic Târgu-Neamț.

La data de 3 august a.c., specialiștii silvici au procedat la măsurarea materialului lemnos, rezultând un volum de 9,06 m.c. lemn foc, esență fag transportat în plus față de documentele de transport.

 În cauză, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos, conducătorul auto, în vârstă de 41 de ani, din județul Vaslui, a fost sancționat contravențional conform Legii 171 din 2010, cu amendă în cuantum de 6.000 lei.

 

Update/Percheziții într-un dosar de furt calificat

La data de 3 august a.c., bărbatul de 48 de ani și un alt tânăr în vârstă de 19 ani, ambii din județul Vrancea, au fost prezentați instanței de judecată, față de aceștia fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 2 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Panciu și al luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Vrancea au pus în executare, un mandat de percheziție domiciliară, la imobilul unui bărbat de 48 de ani, din județul Vrancea.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în noaptea de 24 spre 25 iulie a.c.,  persoane necunoscute au pătruns fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea unei societăți comerciale din Săbăoani de unde ar fi sustras doi acumulatori  și cantitatea de 250 l de motorină, în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei.

Totodată, în noaptea de 25 spre 26 iulie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns, prin escaladarea gardului, în imobilul unui bărbat din localitatea Săbăoani, de unde ar fi sustras două rampe, în valoare totală de aproximativ 6.000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate bunurile sustrase în proporție de 80%, acestea fiind ridicate de polițiști și restituite persoanelor vătămate.

De asemenea, în urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe ansamble ale unui utilaj agricol, ce fac obiectul unui dosar penal aflat în lucru, sub supravegherea Parchetului de pa lângă Judecătoria Panciu.

 

Mereu o bucurie să fim în mijlocul copiilor!

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au desfășurat, la data de 3 august a.c., activități preventive în cadrul Campusului educațional ,,Sf. Leonardo Murialdo,, ,din localitatea Botești.

Polițiștii au interacționat cu cei peste 150 de copii și tineri, elevi ai școlilor gimnaziale sau liceeni.

În timpul acestor discuții, s-au abordat teme importante, precum prevenirea bullying-ului și impactul său asupra victimelor și agresorilor.

De asemenea, polițiștii au adus în atenția elevilor responsabilitatea penală și contravențională a minorilor, inclusiv riscurile asociate consumului de alcool, tutun și droguri.

Polițiștii le-au vorbit copiilor atât despre rolul și importanța oamenilor legii în societate, cât și despre meseria de polițist.

Discuțiile s-au concentrat și pe prevenirea violenței, cu îndemnul de a fi toleranți, respectuoși față de cei din jur și de a adopta o atitudine non-violentă în cazul unor conflicte.

Copiilor li s-au reamintit regulile de siguranță pe drumurile publice, în calitate de pietoni, și importanța respectării normelor rutiere, învățând și semnificația indicatoarelor rutiere și a culorilor semaforului.

Printre surprizele activităților s-au numărat explorarea tehnicii din dotare, a autospecialei și încercarea vestei anti-glonț.

Activități preventive vor continua și în perioada următoare, având ca scop prevenirea infracționalității.

 

Acțiune pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere

La data de 3 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Ion Creangă și cei ai Biroului Rutier Roman, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț au desfășurat în localitatea Ion Creangă, o acțiune pe linia prevenirii principalelor cauze ale accidentelor rutiere și prevenirea faptelor antisociale.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat peste 20 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de aproximativ 11.000 de lei.

Totodată, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare.

 

Depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice

La data de 3 august a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, în timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN 12C , pe raza localităţii Bicazu Ardelean,  au depistat în trafic, un autoturism,  condus de un minor, de  16  ani, din aceeași localitate.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

***

La data de 4 august a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz,  fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră pe raza localității Borca, au procedat la oprirea regulamentară pentru control a unui autoturism  condus de un bărbat, de  44 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii continua cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *