BULETIN DE PRESĂ 09 AUGUST

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța celor mici Prevenirea victimizării, a disparițiilor de minori, prevenirea înșelăciunilor în mediul online, a traficul și consumul de droguri, prevenirea evenimentelor rutiere sunt priorități ale polițiștilor nemțeni. La data de 8 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcesti alături de  pompieri din cadrul ISU Neamt și un…

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța celor mici

Prevenirea victimizării, a disparițiilor de minori, prevenirea înșelăciunilor în mediul online, a traficul și consumul de droguri, prevenirea evenimentelor rutiere sunt priorități ale polițiștilor nemțeni.

La data de 8 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcesti alături de  pompieri din cadrul ISU Neamt și un echipaj din cadrul S.A.J. Neamț  au poposit în mijocul copiilor aflați în tabăra bisericii ,,Pogorarea Sfântului Duh”, din localitatea Horia, tocmai pentru a le vorbi copiilor despre aceste teme de prevenire.

Polițiștii le-au prezentat efectele dispariției minorilor, faptul că mediul online nu este totdeauna prietenul lor fiind locul unde se comit și înșelăciuni.

De asemenea, polițiștii au abordat subiecte legate de consumul substanțelor psihotrope și cât de vulnerabil poți deveni când te afli sub influența acestora.

Nu au fost neglijate nici temele privind siguranța celor mici în trafic, prevenirea evenimentelor rutiere în care pot fi implicati pietonii si acordarea primului ajutor în caz de nevoie.

 

Update/Bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, reținută de polițiști

La data de 8 august a.c., persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de aceasta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În fapt, la data de 06 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de înșelăciune.

Cu ocazia cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, în perioada 2021-2023,  o femeie în vârstă de 44 de ani, din Gâdinți, i-ar fi furnizat bărbatului de 33 de ani mai multe medicamente, despre care i-ar fi spus că au fost procurate din afara tării, pentru care bărbatul ar fi achitat suma de aproximativ 60.000 euro.

La data de 07 august a.c., polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare, la imobilele persoanei bănuite de comiterea faptei.

Cu această  ocazie au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri și comprimate farmaceutice asemănătoare cu cele procurate victimei, comprimate ce fac parte din grupa suplimentelor alimentare.

În urma materialului probator administrat, femeia de 44 de ani a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

 

Depistat conducând fără permis

La data de 8 august a.c., în jurul orei 17:39, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe DJ 155I, în localitatea Urecheni, au depistat un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Petricani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cază, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *