BULETIN DE PRESĂ 16 AUGUST

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști La data de 15 august a.c., persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de aceasta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Reamintim faptul că, la data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de…

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 15 august a.c., persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, care a dispus față de aceasta măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Reamintim faptul că, la data de 26 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 62 de ani, din Nisiporești, cu privire la faptul că tatăl său ar fi victima unei infracțiuni de furt.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 26 mai a.c., în jurul orelor 11:30, o persoană necunoscută s-ar fi deplasat la imobilul bărbatului de 85 de ani, din Nisiporești, pentru a colecta donații pentru o biserică.

Persoana vătămată ar fi permis accesul persoanei necunoscute în imobil, oferindu-i suma de 100 de lei, iar ulterior sub pretextul că ar fi uitat un obiect, persoana necunoscută ar revenit în imobil de unde ar fi sustras suma de 1.600 de lei.

În urma documentării activității infracționale, a fost identificată și depistată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 62 de ani, din județul Iași.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de polițiști și restituit persoanei vătămate.

La data de 14 august a.c., față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.       

 

Depistați conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive

La data de 16 august a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe strada Mihai Eminescu, din municipiul Piatra-Neamț, au depistat în trafic un bărbat, de 48 de ani, din Moldoveni, care prezenta halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 15 august a.c., în jurul orei 20:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe bulevardul Roman Mușat, din municipiul Roman, au depistat în trafic un tânăr, de 21 de ani, din Oniceni.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru canabis.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Arestat preventiv pentru mai multe infracțiuni

La data de 14 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie în vârstă de 32 de ani, din Nisiporești, cu privire la faptul că soțul ei a fost victima unei agresiuni.

Cu ocazia deplasării la fața locului şi în urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că la data de 14 august a.c., în jurul orelor 11:00, în timp ce un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Nisiporești se afla împreună cu fiul său în vârstă de 11 ani, la un bar din localitatea Nisiporești, pe fondul unui conflict spontan si al consumului de băuturi alcoolice ar fi fost agresați de către un bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate, persoană care se afla sub măsura controlului judiciar.

În urma documentării activității infracționale, bărbatul de 31 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind bănuit de comiterea infracțiunilor de tulburarea a ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

La data de 15 august a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *