BULETIN DE PRESĂ 23 SEPTEMBRIE

În noaptea de 23 septembrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, pe aleea Ulmilor, în municipiul Piatra-Neamț, a unui autoturism condus de un  tânăr de 21 de ani, din…

În noaptea de 23 septembrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, pe aleea Ulmilor, în municipiul Piatra-Neamț, a unui autoturism condus de un  tânăr de 21 de ani, din Gârcina.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. 

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Gârcina, a unui autoturism condus de un bărbat de 70 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 22 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Astfel, în jurul orei 13:20, polițiștii au depistat, pe DN 12 C, în localitatea Tașca, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul a fost condus la Ocolul Silvic Bicaz pentru verificări.

Pentru abaterile contravenționale constatate a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171 din 2010, cu amendă în cuantum de 8.000 lei, fiind dispusă confiscarea cantității de aproximativ 5,7 m.c. material lemnos.

***

Totodată, în timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat măsura sancționării contravenționale, în sumă de 5.000 de lei, față de un operator economic din Rediu și confiscarea volumului de 19,50 m.c. material lemnos, pentru neconcordanțe între specii și cantitatea de material lemnos transportat.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *