BULETIN DE PRESĂ 13 OCTOMBRIE

Atenție la supravegherea celor mici La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără în vârstă de 20 de ani, din Răucești, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 3 ani, a băut…

Atenție la supravegherea celor mici

La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 13:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați, prin apel 112, de către o tânără în vârstă de 20 de ani, din Răucești, cu privire la faptul că fiica sa, în vârstă de 3 ani, a băut antigel.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce tânăra de 20 de ani se aflau în imobilul personal, din localitatea Răucești, ar fi găsit-o pe minora de 3 ani, în curtea locuinței,  lângă o sticlă cu antigel.

La fața locului a fost solicitată prezența unui echipaj medical, care a preluat minora și au transportat-o la o unitate medicală.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

Pentru a preveni astfel de incidente cu copiii, este important să luați în considerare următoarele măsuri de siguranță:

Păstrați produsele toxice în locuri sigure și inaccesibile celor mici. Acest lucru include medicamente, produse de curățat, antigel și alte substanțe chimice periculoase.

Utilizați dispozitive de siguranță pentru dulapuri și sertare. Cu ajutorul acestor dispozitive, puteți preveni accesul copiilor la produsele periculoase.

Etichetați și păstrați produsele în ambalaje originale. Asigurați-vă că substanțele chimice periculoase sunt stocate în containere etichetate corespunzător, astfel încât să fie ușor de identificat ce conțin.

Supravegheații mereu pe cei mici. Este important să supravegheați constant copiii mici, mai ales când sunt în apropierea unor substanțe periculoase. Nu-i lăsați nesupravegheați în timp ce sunt în bucătărie, baie sau în locuri în care pot avea acces la substanțe toxice.

Învățații pe cei mici despre efectele substanțelor periculoase. Pe măsură ce copiii cresc, puteți începe să le explicați despre pericolele substanțelor toxice și să îi învățați să nu le atingă sau să le consume.

În caz de ingestie a unei substanțe toxice, nu ezitați să apelați imediat numărul unic de urgență 112. De asemenea, păstrați ambalajul sau eticheta produsului pentru a oferi informații medicilor cu privire la substanța ingerată.

 

Eveniment rutier în municipiul Roman

La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către Spitalul municipal Roman cu privire la faptul că,  la unitatea de primiri urgențe s-a prezentat o  minoră de 17 ani, din Roman, reclamând că a fost victima unui accident rutier.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în cursul aceleiași zile, în jurul orei 07:50, în timp ce minora de 17 ani se deplasa către școala, ar fi traversat strada Piața Roman Vodă, prin loc fără marcaj pietonal, fiind acroșată de un autoturism care se afla în mișcare, fără a retine marca sau numărul de înmatriculare, după care aceasta și-ar fi continuat deplasarea către școală.

Ulterior aceasta s-a prezentat la unitatea medicală, acuzând dureri, în urma evenimentului rutier.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Rutier Roman, a fost identificat și depistat conducătorul auto, o femeie în vârstă de 40 de ani, din localitatea Cordun.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămarea corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

***

În contextul evenimentului rutier prezentat și al valorilor de trafic ridicate, înregistrate la primele ore ale dimineții, polițiștii transmit câteva recomandări preventive atât pentru copii cât și pentru conducătorii auto.

Pentru copii:

Învață regulile de circulație! Copiii trebuie să învețe regulile de circulație pentru pietoni și să le respecte. Ei ar trebui să știe cum să traverseze în siguranță la trecerile de pietoni și să înțeleagă semnele și marcajele rutiere.

Păstrează-ți atenția! Învață-i copiii să fie atenți atunci când traversează strada. Le puteți spune să se uite la stânga, la dreapta și din nou la stânga pentru a se asigura că nu se apropie nicio mașină.

Traversează doar la trecerile de pietoni! Copiii ar trebui să învețe că cel mai sigur loc pentru a traversa o stradă este la trecerea de pietoni. Nu traversează străzi prin locuri nepermise sau fără să te uiți.

Stai departe de dispozitive electronice! Când traversezi strada, renunță la telefoanele mobile și la alte dispozitive electronice. Fii conștient de mediul din jur și de trafic.

 

Pentru conducătorii auto:

Respectă limitele de viteză! Conducătorii auto trebuie să respecte limitele de viteză stabilite și să adapteze viteza la condițiile de trafic și la zona în care se află (școli, zone rezidențiale, etc.).

Fii atent în zonele cu școli! Zonele în apropierea școlilor sunt adesea locuri cu trafic intens și cu prezența copiilor. Fii cu atenție sporită și respectă semnele de oprire sau de reducere a vitezei.

Nu folosi dispozitive electronice la volan! Este ilegal și periculos să folosești telefoane mobile sau alte dispozitive electronice în timp ce conduci. Concentrarea asupra drumului este esențială.

Fii pregătit pentru pietoni! În special în zonele cu treceri de pietoni, fii pregătit să oprești atunci când un pieton se apropie de trecere sau traversează strada.

Folosește centura de siguranță! Asigură-te că toți pasagerii din mașină sunt asigurați cu centura de siguranță sau dispozitive corespunzătoare în funcție de vârstă.

Siguranța rutieră este o responsabilitate comună, iar respectarea regulilor și a bunelor practici de către atât pietoni, cât și conducătorii auto, este extrem de importantă pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *