BULETIN DE PRESĂ 15 DECEMBRIE

Aproximativ 20 kg de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au acționat, în zona pieței din municipiul Piatra-Neamț, pentru depistarea persoanelor care comercializează ilegal articole pirotehnice. Astfel, polițiștii au depistat o femeie, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, care comercializa fără…

Aproximativ 20 kg de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au acționat, în zona pieței din municipiul Piatra-Neamț, pentru depistarea persoanelor care comercializează ilegal articole pirotehnice.

Astfel, polițiștii au depistat o femeie, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, care comercializa fără drept articole pirotehnice, din categoriile F1, F2 și P1.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

 

Reținut pentru nerespectarea ordinului de protecție

La data de 14 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 75 de ani, din Dumbrava Roșie, ar fi încălcat ordinul de protecție, emis de Judecătoria Piatra-Neamț, la data de 13 septembrie a.c..

Polițiștii s-au deplasat la imobilul în cauză, unde bărbatul a fost depistat în flagrant de polițiști.

La data de 14 decembrie a.c., în urma probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție.

 

Acțiune pentru combaterea delictelor silvice

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe DN 15B, pe raza localității Poiana Largului, un ansamblul de vehicule care transporta material lemnos.

Deoarece exista suspiciunea că volumul de material lemnos transportat este mai mare decât cel prevăzut în avizul de însoțire al mărfii, s-a procedat la imobilizarea acestuia.

Împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și ai Ocolului Silvic Târgu-Neamț, polițiștii au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un plus de 5,35 mc lemn rotund fag, față de volumul înscris în avizul de însoțire.

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 lei, conform prevederilor Legii 171 din 2010 și confiscarea volumului de material lemnos transportat în plus.

 

Arestat preventiv pentru mai multe infracțiuni

La data de 23 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați cu privire la un conflict care ar fi avut loc în localitatea Oniceni.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, un minor în vârstă de 17 ani, din Oniceni aflându-se în zona unui bar, din aceeași localitate, având asupra sa un obiect contondent, pe fondul unei stări conflictuale, ar fi aplicat mai multe lovituri asupra a doi bărbați cu vârste de 37, respectiv 53 de ani, fiind tulburată astfel ordinea și liniștea publică.

La data de 14 decembrie a.c., în urma probatoriului administrat, minorul de 17 ani, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 15 decembrie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *