BULETIN DE PRESĂ 18 DECEMBRIE

Acțiuni permanente ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor În perioada 15-17 decembrie, polițiștii au fost permanent la datorie, desfășurând activități pentru siguranța cetățenilor. Activitățile au vizat atât prevenirea faptelor cu violență cât și prevenirea evenimentelor rutiere. La data de 15 decembrie a.c., în intervalul orar 08:00 – 12:00, polițiștii din cadrul polițiștii Secției de Poliție Rurală…

Acțiuni permanente ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

În perioada 15-17 decembrie, polițiștii au fost permanent la datorie, desfășurând activități pentru siguranța cetățenilor.

Activitățile au vizat atât prevenirea faptelor cu violență cât și prevenirea evenimentelor rutiere.

La data de 15 decembrie a.c., în intervalul orar 08:00 – 12:00, polițiștii din cadrul polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat, pe raza de competență a secției, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier.

La data de 16 decembrie a.c., acțiunile au continuat pe raza Secțiilor de Poliție Rurală Dulcești, Ion Creangă, Săvinești, Săbăoani și Gârcina.

În perioada 16-17 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Protecția Animalelor, Poliției orașului Roznov şi cei din cadrul  Secțiilor de Poliţie Rurală Săbăoani, Stefan cel Mare şi Bicaz, împreună cu specialiști din cadrul D.S.V.S.A. Neamț au desfășurat acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de animale, verificării legalității sacrificării şi comercializării animalelor precum şi pentru prevenirea răspândirii pestei porcine africane pe raza de competentă a Poliției orașului Roznov şi a Secțiilor de Poliţie Rurală Săbăoani, Ștefan cel Mare şi Bicaz.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere.

Polițiștii au efectuat verificări și testări cu aparatul etilotest, la aproximativ 260 de vehicule.

Totodată, pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au confiscat cantitatea de 4,07 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 1.800 de lei, conducătorul auto în cauză fiind sancționat contravențional, conform Legii 171 din 2010.

 

Depistată conducând sub influența alcoolului

La data de 17 decembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Piatra Șoimului, a unui autoturism condus de o femeie de 36 de ani, din aceeași localitate.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

Aproximativ 30 kg de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

La data de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au depistat, pe raza localității Trifești, un bărbat în vârstă de 40 de ani și o femeie în vârstă de 34 de ani, din aceeași localitate care comercializau fără drept articole pirotehnice, din categoriile F2, F3 și P1.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice către publicul larg și către persoane care nu au împlinit 18 ani, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *