BULETIN DE PRESĂ 20 DECEMBRIE

Activități preventive în Țolici  La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Rurală Urecheni și Petricani au fost primiți cu căldură de copiii de la Școala din localitatea Țolici. Cei mici au fost extrem de încântați de vizita oamenilor legii, realizând împreună o piramidă a valorilor. Polițiștii le-au vorbit despre formele…

Activități preventive în Țolici 

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Rurală Urecheni și Petricani au fost primiți cu căldură de copiii de la Școala din localitatea Țolici.

Cei mici au fost extrem de încântați de vizita oamenilor legii, realizând împreună o piramidă a valorilor. Polițiștii le-au vorbit despre formele violenței, pe un ton și un limbaj adaptat vârstei micuților, despre siguranța rutieră și despre efectele pe care le implică utilizarea petardelor.

Vacanță în siguranță dragi copii, abia așteptăm să ne revedem în Noul An!

 

Bănuit de distrugere reținut de polițiști

În noaptea de 19 decembrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la data de 19 decembrie a.c., în jurul orei 09:30, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Roman, ar fi lovit oglinda unei autspeciale, provocând distrugeri.

În aceeași dimineață, în jurul orei 08:30, bărbatul în cauză ar fi provocat scandal în gara din municipiul Roman, fiind condus la sediul unității de poliție, pentru aplicarea de măsuri contravenționale.

Urmare a administrării materialului probator, față de persoana în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Totodată, bărbatul de 37 de ani a fost sancționat contravențional în baza Legii 61 din 1991, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

 La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 34 de ani, din aceeași localitate.

Cel în cauză a fost condamnat de Tribunalul Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 6 luni și 26 de zile, pentru săvârșirea infracțiuni de deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu fără drept.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Aproximativ 25 kg de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au depistat, în zona unui supermarket din municipiul Roman, un tânăr, în vârstă de 18 de ani, din Icușești, care deținea și comercializa fără drept articole pirotehnice, din categoriile P1 și F2.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, materialele pirotehnice identificate fiind indisponibilizate.

 

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști 

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 56 de ani, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat prin efracție într-un imobil, din Piatra-Neamț, de unde au sustras mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în noaptea de 18 spre 19 decembrie a.c., un minor în vârstă de 15 ani, din Piatra-Neamț, ar fi pătruns prin escaladarea gardului și ulterior prin realizarea unui orificiu în perete, în imobilul în cauză, de unde ar fi sustras o pereche de încălțăminte sport, două boxe, un DVD player și cheile de la un autoturism, cauzând un prejudiciu total estimat la suma de 800 de lei.

În urma administrării probatoriului în cauză, față de minorul de 15 ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

 

Reținuți pentru mai multe infracțiuni

La data de 18 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați cu privire la un conflict care ar fi avut loc în localitatea Bozieni.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 18.10, pe un drum public din localitatea Bozieni și ulterior în curtea unui imobil, între 4 persoane, din aceeași localitate, pe fondul consumului de alcool și a unei stări conflictuale, ar fi avut loc un conflict, fiind tulburată astfel ordinea și liniștea publică.

La data de 19 decembrie a.c., în urma probatoriului administrat, două persoane cu vârste de 45, respectiv 48 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *