BULETIN DE PRESĂ 27 DECEMBRIE

Depistați în flagrant de polițiști La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au depistat, pe strada Ștefan cel Mare, în localitatea Târgu-Neamț, un autoturism,  condus de un tânăr, de 18 de ani, din aceeași localitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii…

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 19:50, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au depistat, pe strada Ștefan cel Mare, în localitatea Târgu-Neamț, un autoturism,  condus de un tânăr, de 18 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

***

La data de 26 decembrie a.c., în jurul orei 18:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier-BDNE Roman au depistat pe DN 2, în localitatea Săbăoani, un autoturism,  condus de un bărbat, de 64 de ani, din Roman.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat, în localitatea Săbăoani, un autoturism,  condus de un bărbat, de 33 de ani, din Gherăești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul în cauză nu deține drept de a conduce pentru nicio categorie de vehicule.

***

În noaptea de 27 decembrie a.c., în jurul orei 02:50, polițiștii din Bicaz au depistat pe DN12C, în localitatea Tașca, un autoturism,  condus de un bărbat, de 35 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele au fost întocmite dosare de cercetare penală.

 

Acțiuni pentru verificarea prevederilor legale, referitor la deținerea și comercializarea articolelor pirotehnice

 

În perioada 21-26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț și cei ai polițiilor municipale și orășenești au acționat pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale, referitoare la operațiunile pirotehnice, precum și pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracțiuni, în special furturi din buzunare, în zonele aglomerate, datorită afluxului mare de persoane,.

Polițiștii au efectuat peste 50 de controale, la persoane fizice si juridice ce comercializau articole pirotehnice, fiind depistate în flagrant 3 persoane care efectuau operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

În toate cauzele, au fost întocmite un dosare penale, materialele pirotehnice identificate fiind indisponibilizate.

***

Vă prezentăm un exemplu cu privire la efectele negative, pe care utilizarea improprie a materialelor pirotehnice, o poate avea asupra sănătății.

La data de 26 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați telefonic, de către reprezentanții Spitalului Județean Neamț, cu privire la faptul că la unitatea de primiri urgențe se află o persoana de sex feminin, care acuză dureri la urechea stângă, provocate de zgomotul unei petarde.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la aceeași dată, în timp ce tânăra, în vârstă de 19 ani, din Dobreni, se afla în autoturismul personal, în parcarea unui complex comercial din Piatra Neamţ, având portiera şoferului deschisă, un brbat în vârstă de 48 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi aruncat o petardă în interiorul habitaclului autoturismului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, bărbatul de 48 de ani fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în cuantum de 3.000 lei.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *