BULETIN DE PRESĂ 12 IANUARIE

Update/Reținut pentru furt calificat La data de 11 decembrie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. În fapt, la data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat,…

Update/Reținut pentru furt calificat

La data de 11 decembrie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

În fapt, la data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 88 de ani, din Roman, cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-ar fi sustras din imobil, suma de 4.500 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la aceeași dată, în jurul orei 10:50, în timp ce bărbatul se afla la domiciliul din municipiul Roman, împreună cu fiica sa, o persoană necunoscută, sub pretextul că i-ar fi adus un pachet cu 3 pijamale şi un halat din partea bisericii, într-un moment de neatenție, i-ar fi sustras suma de 4.500 de lei.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiști, a fost identificată autoutilitara folosită de către persoana bănuită de comiterea faptei, iar cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Moțca, aceasta a fost depistată pe raza localității Moțca.

În urma efectuării controlului autoutilitarei precum şi a persoanelor din interiorul acesteia, a fost găsită suma de 4.701 lei, susceptibilă a fi provenită din săvârșirea de infracțiuni.

Aceasta a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi a recuperării prejudiciului creat.

La data de 10 ianuarie a.c., în baza probatoriului administrat, față de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Iași, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 11:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe DN 15, în localitatea Roznov, un autoturism,  condus de un bărbat, de 30 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Reținuți pentru furt calificat

La data de 28 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat, din Săvinești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras bunicii sale o sumă de bani.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, la aceeași dată, în intervalul orar 14:00-15:00, în timp ce femeia în vârstă de 78 de ani se afla la domiciliul din localitatea Săvinești, o persoană necunoscută de sex masculin, sub pretextul că ar fi angajat la un furnizor de electricitate, i-ar fi solicitat accesul în locuință, unde profitând de neatenția persoanei vătămate, i-ar fi sustras un plic, în care se afla suma de aproximativ 20.000 lei și 1.300 euro, lipsa banilor fiind sesizată ulterior de către fiica persoanei vătămate.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de către polițiștii din Neamț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Miroslovești au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptei, cu vârste de 21, respectiv 35 de ani, din Miroslovești.

La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurala Săvinești, au pus în executare, pe raza localității Miroslovești, două mandate de percheziție domiciliară, la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptei.

În urma perchezițiilor a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor şi a recuperării prejudiciului, creat, suma de 3.600 lei, susceptibilă a fi provenită din săvârșirea de infracțiuni.

La aceeași dată, în baza probatoriului administrat, față de cele două persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, al Serviciului Criminalistic Neamț și al polițiștilor Postului de Poliţie Miroslovești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

***

Pentru a preveni producerea de furturi, în special în dauna persoanelor în vârstă, polițiștii vă adresează câteva recomandări:

Înainte de a lăsa o persoană să intre în imobil sau să vă ofere servicii, asigurați-vă că verificați cu atenție identitatea acesteia. Solicitați întotdeauna să prezinte legitimația și sunați la compania sau organizația pe care o reprezintă pentru a confirma autenticitatea.

Nu oferiți detalii precum date bancare, numere de card de credit sau informații despre economii la telefon sau la ușa casei, persoanelor care pretind că sunt reprezentanți ai unor organizații sau companii.

Dacă sunteți nesiguri cu privire la intențiile sau identitatea unei persoane, apelați 112 și oferiți toate informațiile relevante.

Împărtășiți aceste informații cu bunicii, rudele sau cei apropiați, astfel încât să prevenim producerea săvârșirii unor infracțiuni.

 

Material lemnos indisponibilizat de polițiștii Biroului Rutier Piatra-Neamț

La data de 11 ianuarie a.c., în jurul orei 10:20, polițiștii rutieri din cadrul Biroul Rutier Piatra-Neamț, au oprit pentru control pe strada Bistriței, din municipiul Piatra-Neamț, o autoutilitară ce transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, transportul nu este însoțit de documentele prevăzute de lege.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Tarcău, a rezultat o concentrație de 0,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, a fost solicitat sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț, autoutilitara fiind condusă la Ocolul Silvic Vaduri.

Cu ocazia inventarierii materialului lemnos a rezultat o cantitate de  16,353 m.c. material lemnos esență fag.

Polițiștii au dispus confiscarea cantității de material lemnos și a autoutilitarei în cauză, în valoare de aproximativ  18.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documentele specifice de transport.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195 din 2002.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *