BULETIN DE PRESĂ 17 IANUARIE

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și inducerea în eroare a organelor judiciare La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 18:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați prin 112, de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Bozieni cu privire…

Cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și inducerea în eroare a organelor judiciare

La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 18:15, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați prin 112, de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Bozieni cu privire la faptul că, soția sa, împreună cu concubinul acesteia l-ar fi legat de mâini și de picioare și ar fi incendiat imobilul în care acesta locuia.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 14 ianuarie a.c., pe fondul consumului de alcool și al neatenției, bărbatul de 50 de ani ar fi provocat incendiul în cauză.

Acesta s-ar fi evacuat singur din locuință, a apelat numărul de urgență 112, iar pe fondul geloziei ar fi reclamat aspecte nereale.

În cauză polițiștii efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de distrugere din culpă și inducerea în eroare a organelor judiciare.

***

Nu uitați că Serviciul Unic Național de Urgență 112 este destinat situațiilor de urgență reale, precum accidente, incendii, infracțiuni în desfășurare sau alte situații periculoase.

Atunci când apelați numărul 112 oferiți operatorului informații clare și esențiale cum ar fi:  identificarea corectă a situației, locația exactă a incidentului și orice alte detalii relevante care pot ajuta echipajele de intervenție să ajungă cât mai repede la locul în cauză.

Urmați instrucțiunile primite în timpul apelului și rămâneți la telefon până când operatorul consideră că este în regulă să încheie apelul.

Apelurile false sau abuzive pot avea consecințe grave, inclusiv întârzierea intervenției în cazurile reale de urgență.

Apelați 112 doar în situații deosebite, pentru a evita supraaglomerarea liniei de urgență și pentru ca aceasta să fie disponibilă pentru cei care au cu adevărat nevoie de asistență imediată.

Apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114 se sancționează cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei sau cu prestarea de la 100 de ore la 200 de ore în folosul comunității.

Totodată, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității.

Sancțiunile au fost stabilite prin Legea 36/2020, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale , produs pe strada Ștefan cel Mare, din Târgu- Neamț.

În urma testării cu aparatul etilotest al ambilor conducători auto, în cazul unui tânăr, în vârstă de 29 de ani, din Târgu-Neamț, rezultatul a indicat o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 21:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa sinuos, pe Drumul Național 15, în localitatea Bodești.

Conducătorul auto, în vârstă de 60 de ani, din Negrești,  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mărgineni, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, din aceeași localitate.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *