BULETIN DE PRESĂ 25 MARTIE

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri La data de 23 martie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii din cadrul biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic, pe DJ 156 A, în localitatea Tazlău, un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped. Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele…

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri

La data de 23 martie a.c., în jurul orei 17.20, polițiștii din cadrul biroului Rutier Piatra Neamț au depistat în trafic, pe DJ 156 A, în localitatea Tazlău, un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un moped.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere iar mopedul nu era înregistrat.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 23 martie a.c., în jurul orei 19.05, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic, pe DC 173, în localitatea Români, un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un ansamblu format din tractor agricol și remorcă.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, atât tractorul cât și remorca nu erau înregistrate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

***

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 18.05, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, au depistat în trafic, pe strada Dealului din localitatea Piatra Șoimului, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și nu are asupra sa documentele prevăzute de lege. Totodată, pentru autoturismul în cauza nu era emisă nicio poliță RCA iar inspecția tehnică periodică era expirată.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,34 mg/l în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată au fost aplicate sancțiuni contravenționale iar ca măsură complementară, au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

***

La data de 24 martie a.c., în jurul orei 19:35, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat în trafic, pe strada Nicolae Grigorescu, în localitatea Doljești, un moped, condus de un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate.

Deoarece acesta prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Reținut pentru mai multe infracțiuni

La data de 24 martie a.c., ora 21:20, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ a fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie de 46 de ani, din Roznov, cu privire la faptul că, fostul ei soţ, în vârstă de 40 de ani, din Roznov s-ar fi apropiat de aceasta, la o distanţă de mai puțin de 100 m, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis de Judecătoria Piatra-Neamţ.

Totodată, acesta ar fi exercitat acte de violență asupra unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Roznov, în timpul în care se aflau în zona de food-court, din incinta unui centru comercial din Piatra-Neamț.

La sosirea polițiștilor bărbatul de 40 de ani nu ar mai fost identificat în incinta centrului comercial, acesta fiind depistat de polițiști într-un autoturism în imediata apropiere a acestuia, fiind condus la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, pentru audiere.

În urma materialului probatoriu administrat, bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi încălcarea ordinului de protecție.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *