BULETIN DE PRESĂ 29 MARTIE

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri La data de 28 martie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii din cadrul biroului Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic, pe strada 6 Decembrie, în localitatea Botești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Roman. Conducătorul auto nu a oprit…

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri

La data de 28 martie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii din cadrul biroului Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic, pe strada 6 Decembrie, în localitatea Botești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Roman.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele organelor de politie şi a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 10 km, până în localitatea Botești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 03.12.2023, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În baza administrării materialului probator, a față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 29 martie a.c., în jurul orei 00:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în trafic, în localitatea Răucești, un autoturism condus de o persoană de sex masculin.

Polițiștii au procedat, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase, pentru oprirea autoturismului în cauză, de la volanul acestuia coborând o persoană de sex masculin care a început să alerge.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, iar în urma somațiilor aceasta s-a oprit, stabilindu-se identitatea acestuia, un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare pozitivă, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Arestat preventiv pentru violență în familie, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj

La data de 27 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Doljești, cu privire la faptul că ar fi fost lovit de către fiul acestuia, care continuă să manifeste un comportament violent.

Polițiștii s-au deplasat la domiciliul indicat, persoana reclamată, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din aceeași localitate, adresând amenințări și injurii organelor de poliție. Totodată, acesta ar fi lovind cu o secure în stâlpul de la intrarea în locuință și ar fi continuat să manifeste un comportament violent.

Polițiștii au efectuat somațiile legale și au executat un foc în plan vertical, pentru întreruperea manifestării violente a bărbatului în cauză.

La fața locului au fost dispuse forțe suplimentare și luptătorii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, care au preluat persoana reclamată în custodie, aceasta fiind condusă la sediul unității de poliție pentru audieri.

Totodată, a fost completat formularul de evaluare a riscului, fiind emis ordin de protecție provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

Față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșii infracțiunilor de violentă în familie, distrugere, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj.

În data de 28 martie a.c., instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pe o perioadă de 30 de zile.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *