BULETIN DE PRESĂ 30 MARTIE

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri La data de 29 martie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Roman, a dispus față de bărbatul de 31 de ani, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile. Reamintim că, la data de 28 martie a.c., în jurul orei 20.50,…

Depistați în flagrant de polițiștii rutieri

La data de 29 martie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Judecătoriei Roman, a dispus față de bărbatul de 31 de ani, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Reamintim că, la data de 28 martie a.c., în jurul orei 20.50, polițiștii din cadrul biroului Secției de Poliție Rurală Săbăoani au depistat în trafic, pe strada 6 Decembrie, în localitatea Botești, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Roman.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele organelor de politie şi a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 10 km, până în localitatea Botești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză are dreptul de a conduce autovehicule suspendat din data de 03.12.2023, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În baza administrării materialului probator, a față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 29 martie a.c., în jurul orei 22:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic, în localitatea Răucești, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din Bodești, care se deplasa haotic.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Update/Reținut pentru mai multe infracțiuni

La data de 29 martie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Reamintim că, la data de 24 martie a.c., ora 21:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț a fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie de 46 de ani, din Roznov, cu privire la faptul că, fostul ei soț, în vârstă de 40 de ani, din Roznov s-ar fi apropiat de aceasta, la o distantă de mai puțin de 100 m, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție emis de Judecătoria Piatra-Neamț.

Totodată, acesta ar fi exercitat acte de violență asupra unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din Roznov, în timpul în care se aflau în zona de food-court, din incinta unui centru comercial din Piatra-Neamț.

La sosirea polițiștilor bărbatul de 40 de ani nu ar mai fost identificat în incinta centrului comercial, acesta fiind depistat de polițiști într-un autoturism în imediata apropiere a acestuia, fiind condus la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, pentru audiere.

La data de 25 martie a.c., în urma materialului probatoriu administrat, bărbatul de 40 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi încălcarea ordinului de protecție.

 

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au oprit în trafic, pe DJ 155 F, în localitatea Ceahlău, o autoutilitară condusă de un bărbat de 50 de ani, din Ceahlău, care transporta 3,30 m.c material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că nu ar fi fost emis aviz de însoţire, pentru materialul lemnos transportat.

Cantitatea a fost inventariată, de către specialişti din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului, fiind confiscate.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii 171 din 2010.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Roman.

Cel în cauză a fost condamnat de Tribunalul Iași la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată şi introducerea în țară de droguri de risc şi droguri de mare risc fără drept.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *