BULETIN DE PRESĂ 2 APRILIE

Depistat în flagrant de polițiștii rutieri conducând sub influența alcoolului La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic,  în localitatea Pângărați, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Piatra-Neamț. Conducătorul auto a fost testat cu…

Depistat în flagrant de polițiștii rutieri conducând sub influența alcoolului

La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic,  în localitatea Pângărați, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Piatra-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând prelevarea de mostre biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, persoana în cauză avea permisul de conducere reținut, necorespunzător pentru vehiculul pe care îl conducea.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool

La data de 01 aprilie a.c., în jurul orei 23:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Săbăoani au fost sesizați cu privire la faptul că, la intersecția DN2-E85 cu DJ 207 B, din localitatea Săbăoani, a avut loc un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto este sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat de 33 de ani, din județul Iași, conducea un autoturism pe DJ 207B, din direcția Mircești către Săbăoani, ajuns la intersecția cu DN2-E85, nu ar fi respectat semnificația indicatorului OPRIRE, neacordând prioritate unei autoutilitarei, condusă de un bărbat de 52 de ani, din București, care circula regulamentar pe DN2-E85 din direcția Roman către Suceava.

În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a indicat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul conducătorului auto din județul Iași.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *