BULETIN DE PRESĂ 4 FEBRUARIE

Abaterile conducătorii auto din județul Neamț, în atenția polițiștilor La data de 3 februarie a.c., polițiștii nemțeni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, accentul fiind pus pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 182 de sancțiuni contravenținale, 72 dintre…

Abaterile conducătorii auto din județul Neamț, în atenția polițiștilor

La data de 3 februarie a.c., polițiștii nemțeni au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, accentul fiind pus pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 182 de sancțiuni contravenținale, 72 dintre acestea fiind aplicate pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală. 

De asemenea, au fost efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului.

Aceștia au reținut, totodată 9 permise de conducere pentru depășirea vitezei legale.

Totodată, 14 abateri au fost aplicate de polițiști conducătorilor auto care foloseau telefonul mobil în timp ce conduceau un vehicul.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 40.000 de lei.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri nemțeni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând reducerea unor evenimente nefericite.

 

Activități educative ale polițiștilor de siguranță școlară la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare”, din Târgu-Neamț

Ieri, 3 februarie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii claselor VII-XII, la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare”, din Târgu-Neamț.

Activitățile au avut drept scop formarea unui comportament responsabil, creșterea gradului de siguranță al elevilor și prevenirea delincvenței juvenile în unitățile de învățământ.

 Temele abordate au vizat siguranța la școală, în mediul online, prevenirea consumului de alcool sau droguri, a traficului de persoane și a situațiilor de bullying.

Elevilor li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine nonviolentă în cazul apariţiei unor conflicte și să nu ia parte la fapte care contravin legii.

Totodată,  au fost făcute elevilor o serie de recomandări având drept scop informarea și conștientizarea acestora cu privire la formele de manifestare și modalitățile de prevenire a fraudelor online, respectiv impactul pe care mediul online îl are asupra vieții lor.

În egală măsură, elevii au fost îndrumați să distribuie cu prudență informațiile, să nu se lase influențați de ceea ce văd pe internet, cum să-și seteze parole puternice, dar și în privința interacțiunii cu persoanele pe care nu le cunosc.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, iar polițiștii ce desfășoară activități informativ – preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activități educative antiinfracționale și antivictimale, organizate în școli.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *