BULETIN DE PRESĂ 5 FEBRUARIE

Acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 05:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în localitatea Tașca, o autoutilitară care transporta aproximativ 4,4 m.c. de material lemnos, respectiv cherestea, fără documente legale. Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, cu amendă în…

Acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 05:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în localitatea Tașca, o autoutilitară care transporta aproximativ 4,4 m.c. de material lemnos, respectiv cherestea, fără documente legale.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, cu amendă în sumă de 2.000 de lei, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Tarcău.

***

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat pe strada Cetatea Neamțului, o autoutilitară care transporta aproximativ 2,7 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Vaduri.

ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII NEMȚENI PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE

La data de 4 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea încălcării normelor rutiere privind viteza de deplasare și a consumului de alcool sau substanțe interzise.

Polițiștii rutieri au acționat pe drumurile din județul Neamț, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

În cadrul activităților desfășurate, aceștia au verificat aproximatv 300 de autovehicule și au aplicat un număr de 125 sancțiuni contravenționale, cu valoare de aproximativ 24.000 lei, dintre care 63 au fost pentru depășirea limitei legale de viteză.

Totodată, au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 9 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii recomandă respectarea limitei legale de viteză și adaptarea ei la condițiile meteo rutiere.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să păstreze o distanță de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în față.

Acțiunile polițiștilor pentru impunerea respectării legislației rutiere vor continua și în următoarea perioadă.

Exemple semnificative:

La data de 4 februarie a.c., în jurul orei 21:50, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 42 de ani, din Pipirig, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 15B, în localitatea Pipirig.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un tânăr, de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bogdan Dragoș, din Roman.

Conducătorul auto, din Roman, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Canabis.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *