BULETIN DE PRESĂ 6 FEBRUARIE

Update/ L-ați văzut? Minorul a fost identificat, la o fermă de pe raza localității Bodești. Acesta nu a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravențională. Reamintim că, la data de 3 februarie a.c., în jurul orei 21:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către o femeie, de…

Update/ L-ați văzut?

Minorul a fost identificat, la o fermă de pe raza localității Bodești. Acesta nu a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravențională.

Reamintim că, la data de 3 februarie a.c., în jurul orei 21:45, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către o femeie, de 40 de ani, din Dochia, cu privire la faptul că, fiul său APĂVĂLOAIE  ALIN MARIAN în vârstă de 13 ani, din Dochia, a părăsit în mod voluntar domiciliul la data de 28 ianuarie a.c, și nu a mai revenit până în prezent.

Acțiuni desfășurate de polițiștii nemțeni pentru prevenirea evenimentelor rutiere

În perioada 30 ianuarie – 5 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au desfăşurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor și combaterea încălcării normelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pe drumurile din județul Neamț, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

344 de polițiști rutieri și de ordine publică au acționat în această perioadă, cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în cele 7 zile de acțiune, au fost constatate 765 de contravenții, 262 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 155 de contravenții pentru abateri ale pietonilor și bicicliștilor,  7 pentru conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice și 341 contravenții pentru alte abateri de la  prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002.

De asemenea, au fost reținute 59 de permise de conducere, 25 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 19 permise pentru neacordarea de prioritate vehiculelor și pietonilor, 11 permise pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice iar alte 4 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea unor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Pe parcursul activității, polițiștii au constatat 4 infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Exemple semnificative:

La data de 5 februarie a.c., în jurul orei 23:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe Drumul Județean 201 C, din localitatea Cordun, au depistat în trafic un bărbat, de 49 de ani, din județul Bacău.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un tânăr, de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15D, în localitatea Horia.

Conducătorul auto, din Roman, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru amphetamine și methamphetamine.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *