BULETIN DE PRESĂ 14 FEBRUARIE

Acțiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă În perioada 10-13 februarie a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave. Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate aproximativ 500 de…

Acțiune pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă

În perioada 10-13 februarie a.c., la nivel județului Neamț, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate aproximativ 500 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute 74 de permise de conducere și retrase 28 de certificate de înmatriculare.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 494 de sancțiuni contravenționale, 163 dintre acestea  fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, au fost reținute 74 de permise de conducere, dintre care 29 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 8 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 24 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor și 13 pentru alte abateri rutiere

Polițiștii rutieri au retras 28 de certificate de înmatriculare, pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Totodată, au fost constatate 7 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

***

Polițiștii rutieri vă recomandă să adoptați o atitudine prudentă, indiferent că sunteți conducător al unui vehicul sau pieton.

Respectați regimul legal de viteză !

Adaptați permanent viteza, condițiilor concrete din trafic!

Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe stupefiante dacă aveți intenția de a vă deplasa cu autovehiculul!

 

Conducea sub influența alcoolului

La data de 13 februarie a.c., în jurul orei 09:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au oprit in trafic, pe strada Dimitrie Leonida, din Piatra-Neamț un autoturism, condus de un bărbat de 32 de ani, din Săvinești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,76  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Studenți aflați în practică la IPJ Neamț

Începând cu data de 13 februarie a.c., timp de 4 săptămâni, 22 de studenţi de la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza,, Bucureşti, îşi vor aprofunda noţiunile teoretice în cadrul structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ, precum şi la poliţiile municipale şi orăşeneşti.

19 băieţi şi 3 fete, din anul I, II, III și IV au fost primiţi la sediul I.P.J. Neamţ, de către conducerea inspectoratului, care le-a transmis un mesaj de bun venit, curaj, atenţie şi răbdare pentru a deprinde calităţile unui bun profesionist.

Fiecare elev a fost repartizat unui tutore profesional, care are rolul de a îl îndruma pe întreaga perioadă a desfăşurării stagiului de practică, astfel încât cunoştinţele teoretice şi practice deprinse, să fie valorificate de către viitorii poliţişti în cadrul examenelor din perioada studenţiei, dar mai ales în viitoarea carieră.

Le urăm mult succes în activitatea teoretică și practică!

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *