BULETIN DE PRESĂ 16 FEBRUARIE

Update/Persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, reținute de polițiștii din Dulcești La data de 15 ianuarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, față de acestea fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. În fapt, la data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție…

Update/Persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, reținute de polițiștii din Dulcești

La data de 15 ianuarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, față de acestea fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați de către doi bărbați, din Dulcești cu privire la faptul că, în perioada 29 ianuarie-13 februarie a.c., persoane necunoscute, le-ar fi sustras, mai multe bunuri, din imobilele pe care aceștia le dețin, în localitatea Dulcești.

Investigațiile desfășurate cu operativitate de polițiști au dus la identificarea și depistarea persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în perioada 29 ianuarie-13 februarie a.c., trei persoane, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, din Ruginoasa, ar fi pătruns prin forţarea încuietorilor de la uşile de acces în cele două imobile, sustrăgând mai multe butelii de gaz, 2 televizoare, o combină muzicală, o bicicletă, anvelope, scule și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat de 6.000 de lei.

Totodată, persoanele în cauză, în cursul lunii ianuarie, ar fi sustras mai mulți stâlpi de susținere parazăpezi pe Drumul Național 15 D, de pe raza localităților Dulcești și Făurei.

În urma documentării activității infracționale, cei trei tineri, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

Conducea având dreptul de a conduce suspendat

La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman  au oprit in trafic, pe Drumul Național 2, în localitatea Botești, un autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani, din județul Suceava.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că aceasta avea permisul de conducere suspendat, din data de 23 octombrie 2022.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autoturism fără permis de conducere.

Cercetat pentru braconaj cinegetic

La data de 15 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au acționat în localitatea Bozieni, pentru prevenirea braconajului cinegetic.

Cu această ocazie, polițiștii au depistat pe raza fondul cinegetic Bozieni, un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate, ce ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare, mai multe cartușe și o frânghie ce prezenta la un capăt un laț.

Totodată, a fost identificat  un exemplar de mistreț, ce prezenta două plăgi prin împușcare la nivelul capului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, persoana în cauză este deținătoare legală de arme și muniții, fără a deține autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, conform Legii 407 din 2006, exemplarul de mistreț, arma de vânătoare, un număr de 63 de cartușel și frânghia identificate, fiind ridicate de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *