BULETIN DE PRESĂ 28 FEBRUARIE

18 elevi, în practică la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț Începând cu data de 27 februarie a.c. și până în luna aprilie, o nouă serie de elevi ai Școlilor de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina și ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca va desfășura stagiul de practică în cadrul unității noastre. Cei 18 elevi s-au prezentat la…

18 elevi, în practică la Inspectoratul de Poliție Județean Neamț

Începând cu data de 27 februarie a.c. și până în luna aprilie, o nouă serie de elevi ai Școlilor de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina și ,,Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca va desfășura stagiul de practică în cadrul unității noastre.

Cei 18 elevi s-au prezentat la data de 27 februarie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, pentru prima zi din perioada în care vor lua contact cu aspectele practice ale meseriei de polițist.

După ce au fost întâmpinați cu un cuvânt de bun venit și au fost instruiți cu privire la activitățile pe care le vor desfășura în perioada de practică, au fost repartizați structurilor desemnate, unde vor dobândi cunoștințele teoretice și practice necesare în exercitarea acestei profesii.

Vă dorim mult succes!

Bărbat reținut, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni

La data de 27 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie, în vârstă de 30 de ani, din Răucești, cu privire la faptul că fostul său concubin a încălcat ordinul de protecție,  intrând în imobilul său.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 27 februarie a.c., în jurul orei 10:00, un bărbat de 35 de ani, din localitatea Răucești, ar fi intrat în imobilul fostei sale concubine, încălcând astfel dispozițiile ordinului de protecție emis de Judecătoria Târgu-Neamț.

Totodată, acesta ar fi exercitat acte de violență asupra femeii de 30 de ani, distrugând și un telefon mobil aparținând acesteia.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, prin ordonanța din data de 11 ianuarie a.c., a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț s-a dispus față de bărbatul de 35 de ani, măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru încălcarea prevederilor ordinului de protecție, fiindu-i impus să nu revină la locuința concubinei sale și să nu comunice, pe nicio cale, direct sau indirect cu aceasta.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea prevederilor ordinului de protecție emis printr-o hotărâre judecătorească, violență în familie și distrugere, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Mandat de executare pus în aplicare de polițiști

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz, au depistat, în localitatea Poiana Largului, un bărbat, de 53 de ani, din Bodești, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, 3 luni și 10 zile pentru săvârșirea infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, încălcarea ordinului de protecție și distrugere.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Ați văzut-o?

La data de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, la data aceeași dată, OPREA ESTERA NICOLETA, în vârstă de 13 ani, a părăsit în mod voluntar complexul de servicii unde era instituționalizată și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălţime – 1.50 m,  greutate –40 de kilograme, păr negru, mediu, ochi căprui.

La momentul dispariției, aceasta era îmbrăcată cu o geacă de culoare verde oliv, pantaloni tip jeans albaștri, fiind încălțată cu ghete de culoare neagră.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza municipiului Piatra-Neamț și în locurile cunoscute ca fiind frecventate de aceasta, în continuare fiind desfășurate activități specifice în vederea depistării acesteia.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție!

Activități preventive pentru siguranța celor mici

La data de 27 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, au desfășurat o activitate interactiv-preventivă la  Grădinița cu program prelungit nr. 5.

Cei mici au aflat informații utile despre cum trebuie să se ferească de eventuale probleme, atât la grădiniță, cât și pe stradă, astfel încât să fie mereu veseli și receptivi.

Copiii au fost atenți, dar au avut și multe curiozități, iar polițiștii au raspuns cu promptitudine tuturor întrebărilor.

De asemenea, poliţiştii criminaliști le-au prezentat micuților preşcolari procedura de amprentare, fiecare copil fiind desemnat Polițist junior.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *