BULETIN DE PRESĂ 2 MARTIE

Polițiștii alături de elevii din Roznov și Zănești La data de 1 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au desfășurat o activitate preventivă, alături de micuții preșcolari de la grădinița Liceului,,Gheorghe Ruset Roznovanu’’, din Roznov. Copiii s-au bucurat de prezența polițiștilor, aflând despre numărul unic de urgență 112 și regulile pe care trebuie…

Polițiștii alături de elevii din Roznov și Zănești

La data de 1 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au desfășurat o activitate preventivă, alături de micuții preșcolari de la grădinița Liceului,,Gheorghe Ruset Roznovanu’’, din Roznov.

Copiii s-au bucurat de prezența polițiștilor, aflând despre numărul unic de urgență 112 și regulile pe care trebuie să le respecte, în calitate de mici pietoni.

Cei mici au participat activ la jocurile organizate de polițiști, jocurile fiind cea mai bună metodă de învățare a informațiilor utile de către copiii preșcolari.

***

În perioada 28 februarie – 1 martie, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au desfășurat activități preventive, la Școala Gimnazială Nr.1, din Zănești.

Polițiștii le-au prezentat elevilor informațiile cuprinse pe un bilet de călătorie cu trenul, fiind învățați cum trebuie să procedeze în cazul în care se rătăcesc în mijloace de transport în comun, gări sau zone de transport aglomerate.

Totodată, polițiștii de transporturi le-au prezentat elevilor principalele reguli de respectat pentru o călătorie în siguranță și pentru a se proteja de furturile ce pot avea loc în gări sau mijloace de transport în comun.

Calea ferată nu este un loc de joacă, le-au transmis polițiștii elevilor prezenți.

 

Mandat de executare pus în aplicare de polițiști

La data de 1 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, au depistat, în municipiul Piatra-Neamț, un tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și cinci luni,  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tânărul, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

 

Infracțiuni rutiere, depistate în flagrant de polițiști

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Libertății, din Târgu-Neamț, au depistat în trafic un bărbat, de 42 de ani, din Răucești, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la o unitate medicală, unde în prezența cadrelor medicale a refuzat prelevarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

La aceeași dată, în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din Roznov, în timp ce conducea un moped, pe strada Paltinului, din localitatea Roznov, fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

În noaptea de 2 martie a.c., în jurul orei 03:00, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Roman, au depistat în trafic un tânăr, de 22 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ștefan cel Mare, din Roman, fără a deține permis de conducere.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *