BULETIN DE PRESĂ 3 MARTIE

Bărbat reținut, pentru nerespectarea prevederilor ordinului de protecție La data de 1 martie a.c., în jurul orei 19:00,  polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr, de 25 de ani, din Dochia, cu privire la faptul că fratele său se află în imobilul bunici sale, din care…

Bărbat reținut, pentru nerespectarea prevederilor ordinului de protecție

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 19:00,  polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr, de 25 de ani, din Dochia, cu privire la faptul că fratele său se află în imobilul bunici sale, din care a fost evacuat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 20 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au emis un ordin de protecție provizoriu, împotriva unui tânăr de 29 de ani, din Dochia, datorită faptului că acesta a recurs la acte cu violență și amenințări la adresa bunicii sale, în vârstă de 89 de ani, fiind întocmit dosar penal pentru violență în familie.

La data de 23 februarie a.c. Judecătoria Piatra-Neamț a emis împotriva acestuia un ordin de protecție, prin care s-a dispus evacuarea din locuința bunicii sale, păstrarea unei distanțe de 100 de metri fată de bunica sa și domiciliul acesteia și interzicerea oricărui contact cu aceasta pe o perioadă de 6 luni.

La data de 1 martie a.c., tânărul a revenit la imobilul bunicii sale, încălcând dispozițiile instanței, fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectarea prevederilor ordinului de protecție.

La data de 2 martie a.c., acesta a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea luării unei măsuri privative de libertate, fiind dispusă arestarea preventivă a acestuia, pe o perioadă de 30 zile

Eveniment rutier în Târgu-Neamț

La data de 2 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15C, în localitatea Bălțătești.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 51 de ani, din Agapia, conducea un autoturism, din direcția Piatra-Neamț către Târgu-Neamț, ar fi intrat în coliziune cu un autoturism, ce circula în fața sa, autoturism care ar fi fost proiectat într-un alt autoturism staționat.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea unei minore de 5 ani și a unei tinere de 24 de ani, din Brusturi, pasagere în autoturismul staționat.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Uneori detaliile fac diferența

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către reprezentantul unui centru comercial, din aceeași localitate, cu privire la faptul că în zona cușetelor de bagaje, a fost găsită suma de 1.300 de lei.

Polițiștii au pus cap la cap informațiile obținute și au reușit să identifice persoana care, din neatenție, a pierdut această sumă de bani, o pensionară de 77 de ani, din localitatea Agapia.

Șansa ca suma de bani să ajungă din nou în mâinile bunicii a ținut de inspirația polițiștilor și buna colaborare cu reprezentații centrului comercial. Polițiștii au analizat și au acordat atenție elementelor de vestimentație și fizionomiei acesteia, iar împreună cu reprezentanții centrului comercial au urmărit aceste detalii la persoanele care veneau la cumpărături.

Chiar dacă au trecut 30 de zile și aceasta nu mai avea nicio speranță că suma de bani îi va fi înapoiată, polițiștii din Târgu-Neamț i-au adus zâmbetul pe buze.

Erau banii de lemne, dar acum îi voi folosi pentru medicamente, ne-a spus femeia de 77 de ani, care astăzi a revenit pentru cumpărături, în același loc unde pierduse suma de bani.

Mulțumim pentru spiritul civic și implicarea manifestată de angajații centrului comercial!

 

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *