BULETIN DE PRESĂ 3 APRILIE

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere Siguranța traficului rutier reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia organizează constant acțiuni care au drept scop reducerea numărului de evenimente rutiere și siguranța participanților la trafic. La data de 2 aprilie a.c., în intervalul 16:00-19:00, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene și…

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere

Siguranța traficului rutier reprezintă priorități pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Aceștia organizează constant acțiuni care au drept scop reducerea numărului de evenimente rutiere și siguranța participanților la trafic.

La data de 2 aprilie a.c., în intervalul 16:00-19:00, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene și cei ai Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț au acționat pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere pe DN 15C, pe raza localității Brusturi.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale, pentru abaterile constatate fiind reținute 3 permise de conducere.

Dintre acestea, 20 de contravenții au fost aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză.

***

La data de 2 aprilie a.c., în intervalul 16:00-22:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat, pe raza de competentă a secției, pentru menținerea unui climat de ordine şi liniște publică, pentru asigurarea unui grad corespunzător al disciplinei rutiere şi pentru prevenirea accidentelor generate de încălcarea normelor la regimul circulației.

Pe parcursul desfășurării acțiunii au fost aplicate 36 sancțiuni contravenționale, din care 3 la Legea 61 din 1991 şi 33 la OUG 195 din 2002.

***

Totodată, în perioada 30-31 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe raza de competentă, pentru verificarea respectării regimului legal de viteză şi combaterea încălcării normelor rutiere de către pietoni.

Celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, le-au fost aplicate 152 sancțiuni contravenționale, dintre care 120 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 32 de sancțiuni contravenționale aplicate pentru abateri ale pietonilor.

Pentru abaterile constatate, referitor la respectarea regimului legal de viteză, polițiștii au reținut 24 permise de conducere.

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 2 aprilie a.c., poliţiştii Secţiei de Poliție Rurală Săbăoani au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Botești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

În data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 16:30, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, la data de 21 martie a.c., prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de fratele său, în vârsta de 64 de ani, revenind la locuința, din localitatea Botești.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Cercetat pentru conducere fără permis

La data de 1 aprilie a.c., în jurul orei 10:40, în timp ce polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani acționau, în localitatea Bălțătești, pe linia respectării legislației rutiere, au observat un autoturism care a oprit brusc, conducătorul auto părăsind autoturismul și fugind pe un teren agricol din apropiere.

Polițiștii au identificat persoana în cauză, un tânăr de 19 ani, din Bălțătești, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *