BULETIN DE PRESĂ 1 APRILIE

01 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ Acțiuni pe linia verificării modului în care se respectă normele referitoare la transportul, prelucrarea şi depozitarea materialelor lemnoase În perioada 30-31 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice…

01 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

Acțiuni pe linia verificării modului în care se respectă normele referitoare la transportul, prelucrarea şi depozitarea materialelor lemnoase

În perioada 30-31 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu specialiști din cadrul Direcției Silvice Neamț au acționat pe linia prevenirii și combaterii infracționalității silvice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 2 operatori economici, care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea materialului lemnos.

În cadrul acțiunii un operator economic a fost sancționat contravențional, cu amendă, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind confiscată valoric cantitatea de aproximativ 86 m.c. material lemnos și fizic cantitatea de aproximativ 6,5 m.c. material lemnos.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

Fii deștept alege corect!

Pentru a crește gradul de conștientizare a pericolelor referitor la infracțiunile asociate consumului de droguri, Polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Neamț, împreună cu cei ai Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității Neamț, alături de reprezentanți ai Centrului de Prevenire,  Evaluare şi Consiliere  Antidrog  Neamț și Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centru Regional Împotriva Traficului de Persoane Bacău au desfășurat, în cursul lunii martie , 36 de activități preventive, în unitățile școlare de pe raza județului Neamț, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Cei aproximativ 3.500 de elevi participanți la activități au fost învățați să adopte atitudini tolerante și sănătoase în interacțiunea cu ceilalți.

Totodată, discuțiile purtate cu elevii și-au propus să formeze comportamente pozitive, de conștientizare a consecințelor consumului de substanțe interzise.

Siguranța copiilor și tinerilor, atât în mediul școlar, cât și cel familial, în cercul de prieteni sau pe drumul public, reprezintă un obiectiv pentru care polițiștii nemțeni, în colaborare cu celelalte instituții partenere, acționează în permanență.

 

Close‘ ).appendTo( ‘body’ ).on( ‘click touchend’, function(){ $( this ).remove(); instance.quitImageLightbox(); return false; }); }, closeButtonOff = function() { $( ‘#imagelightbox-close’ ).remove(); }, captionOn = function() { var description = $( ‘a[href=”‘ + $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) + ‘”] img’ ).attr( ‘alt’ ); if( description.length > 0 ) $( ‘

‘ + description + ‘

‘ ).appendTo( ‘body’ ); }, captionOff = function() { $( ‘#imagelightbox-caption’ ).remove(); }, navigationOn = function( instance, selector ) { var images = $( selector ); if( images.length ) { var nav = $( ” );
for( var i = 0; i < images.length; i++ ) nav.append( '‘ );

nav.appendTo( ‘body’ );
nav.on( ‘click touchend’, function(){ return false; });

var navItems = nav.find( ‘a’ );
navItems.on( ‘click touchend’, function()
{
var $this = $( this );
if( images.eq( $this.index() ).attr( ‘href’ ) != $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) )
instance.switchImageLightbox( $this.index() );

navItems.removeClass( ‘activeImage’ );
navItems.eq( $this.index() ).addClass( ‘activeImage’ );

return false;
})
.on( ‘touchend’, function(){ return false; });
}
},
navigationUpdate = function( selector )
{
var items = $( ‘#imagelightbox-nav a’ );
items.removeClass( ‘activeImage’ );
items.eq( $( selector ).filter( ‘[href=”‘ + $( ‘#imagelightbox’ ).attr( ‘src’ ) + ‘”]’ ).index( selector ) ).addClass( ‘activeImage’ );
},
navigationOff = function()
{
$( ‘#imagelightbox-nav’ ).remove();
};

// WITH “CLOSE” BUTTON & ACTIVITY INDICATION & OVERLAY & NAVIGATION
var selectorC = ‘.stireGalerie ul li a’;
var instanceC = $( selectorC ).imageLightbox(
{
quitOnDocClick: false,
onStart: function() { navigationOn( instanceC, selectorC ); overlayOn(); closeButtonOn( instanceC ); },
onEnd: function() { navigationOff(); overlayOff(); captionOff(); closeButtonOff(); activityIndicatorOff(); },
onLoadStart: function() { captionOff(); activityIndicatorOn();},
onLoadEnd: function() { captionOn(); navigationUpdate( selectorC ); activityIndicatorOff(); }
});
});

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *