BULETIN DE PRESĂ 15 APRILIE

Reținuți pentru mai multe infracțiuni La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au fost sesizați de către un tânăr de 27 de ani, din Români, cu privire la faptul că într-un bar, din aceeași localitate, a avut loc o altercație. La fața locului au…

Reținuți pentru mai multe infracțiuni

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au fost sesizați de către un tânăr de 27 de ani, din Români, cu privire la faptul că într-un bar, din aceeași localitate, a avut loc o altercație.

La fața locului au fost alocate forțe de intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, care au procedat la aplanarea stării conflictuale, extragerea persoanelor implicate în acest conflict și conducerea acestora la sediul unității de poliție,  pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20:00,  pe fondul consumului de alcool, într-un bar din localitatea Români,  ar fi izbucnit un conflict spontan, trei persoane exercitând acte de violență și adresând amenințări tânărului de 27 de ani, tulburând ordinea și liniștea publică.

Totodată, cele trei persoane cu vârste cuprinse între 30 și 33 de ani, din județul Bacău, s-ar fi deplasat într-un alt bar și ulterior la un imobil, din localitatea Români, ar fi exercitat acte de violență și amenințări asupra altor două persoane, cu vârste de 38 și 35 de ani, ambii din localitatea Români.

În baza probatoriului administrat, cei trei bărbați, din județul Bacău, au fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și lovire sau alte violențe.

Cercetați pentru conducere sub influența alcoolului

La data de  15 aprilie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau serviciul de patrulare si control al traficului rutier, pe strada 1 Decembrie, au depistat un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani, din Piatra-Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de  14 aprilie a.c., în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina, în timp ce executau serviciul de patrulare si control al traficului rutier, pe Drumul Județean 156 A, au depistat în flagrant un tractor condus de un tânăr, de 26 de ani, din Negrești.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere și pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului

La data de 14 aprilie a.c., în intervalul orar 16:00-19:00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au acționat pe linia verificării respectării regimului legal de viteză şi combaterea depășirilor neregulamentare, pe drumuri publice cu risc rutier din județul Neamț.

Polițiștii au verificat 87 de autoturisme,  aplicând celor care au pus în pericol siguranța circulației rutiere, 60 sancțiuni contravenționale, dintre care 47 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru depășiri neregulamentare și 10 sancțiuni contravenționale aplicate pentru alte abateri.

pentru abaterile constatate, referitor la respectarea regimului legal de viteză, polițiștii au reținut 15 permise de conducere.

***

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Neamț au acționat pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Cu această ocazie, în parcarea unui supermarket din Piatra-Neamț, polițiștii au identificat un bărbat, de 45 de ani, din Săvinești, care sub pretextul că este membru al unei asociații umanitare ar fi încercat să inducă în eroare mai multe persoane în scopul de a obține de la aceștia sume de bani.

Asupra acestuia, polițiștii au identificat suma de 1.183 lei, un chitanțier precum și documente, în baza cărora acesta solicita donații din partea cetățenilor.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, suma de bani și documentele identificate fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *