BULETIN DE PRESĂ 17 APRILIE

Acțiuni permanente pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea faptelor cu violență La data de 16 aprilie a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat în zona de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. Pe timpul desfășurării acțiuni, polițiștii au depistat în…

Acțiuni permanente pentru creșterea siguranței rutiere și prevenirea faptelor cu violență

La data de 16 aprilie a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat în zona de competență, pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pe timpul desfășurării acțiuni, polițiștii au depistat în flagrant un conducător auto, ce conducea sub influența alcoolului și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru abateri de la regimul rutier și 2 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

***

În noaptea de 16 spre 17 aprilie a.c., în intervalul orar 20:00-02:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru verificarea respectării regimului rutier și prevenirea faptelor antisociale.

Polițiștii au verificat peste 70 de autoturisme și au legitimat peste 80 de persoane, fiind constate 29 de abateri la regimul rutier.

Totodată, aceștia au reținut un permis de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

***

La aceeași dată, în intervalul orar 21:00-03:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat pentru desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea la Legea 61/1991 și 3 pentru contravenții prevăzute de O.U.G. 195/2002.

30 de persoane au fost testate alcoolscopic, în cazul a 2 conducători auto fiind reținute permisele de conducere.

Polițiștii se vor afla în continuare în teren, asigurând ordinea și siguranța publică.

Update/Reținuți pentru mai multe infracțiuni

La data de 15 aprilie a.c., persoanele în cauză ai fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

În fapt, la data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au fost sesizați de către un tânăr de 27 de ani, din Români, cu privire la faptul că într-un bar, din aceeași localitate, a avut loc o altercație.

La fața locului au fost alocate forțe de intervenție din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, care au procedat la aplanarea stării conflictuale, extragerea persoanelor implicate în acest conflict și conducerea acestora la sediul unității de poliție,  pentru continuarea cercetărilor.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 20:00,  pe fondul consumului de alcool, într-un bar din localitatea Români,  ar fi izbucnit un conflict spontan, trei persoane exercitând acte de violență și adresând amenințări tânărului de 27 de ani, tulburând ordinea și liniștea publică.

Totodată, cele trei persoane cu vârste cuprinse între 30 și 33 de ani, din județul Bacău, s-ar fi deplasat într-un alt bar și ulterior la un imobil, din localitatea Români, ar fi exercitat acte de violență și amenințări asupra altor două persoane, cu vârste de 38 și 35 de ani, ambii din localitatea Români.

În baza probatoriului administrat, cei trei bărbați, din județul Bacău, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și lovire sau alte violențe.

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști

La data de 16 aprilie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe DN15, în localitatea Pângăricior, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Din cercetări a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat, de 47 de ani, din Agapia, conducea un autoturism, în localitatea Pângăricior, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 23 de ani, din Tarcău, ce circula din sens opus.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul primului conducător auto rezultând o concentrație de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orei 01:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe DN2-E85, în localitatea Secuieni, au depistat în trafic un bărbat, de 43 de ani, din Roman, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *